Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2020

Νέο ρεκόρ μολύνσεων μέσα σε μία μέρα...



...θλιβερά πρωτεία για ΗΠΑ και Βραζιλία...

Οι οικονομίες μπορεί στην πλειονότητά τους να ανοίγουν, αλλά οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας επ' ουδενί δεν μπορούν να είναι καθησυχαστικές, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά σε...


όλο τον κόσμο, αναγκάζοντας κυβερνήσεις να επιβάλλουν τοπικές καραντίνες και να λάβουν κι άλλα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19. Ο ΠΟΥ κατέγραψε νέο ρεκόρ μολύνσεων μέσα σε μία μέρα: 212.326.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων διεθνώς έφτασε τα 11,3 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 530.000. Μόνο θετικό, ο αριθμός όσων ανέρρωσαν από τον κορονοϊό, που ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια. Η Βραζιλία και οι ΗΠΑ κρατούν τα «σκήπτρα» όσον αφορά τα κρούσματα, καθώς βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση με πάνω από 2,8 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού.


Μαίνεται η πανδημία στη Μέση Ανατολή
Νέο επίκεντρο της πανδημίας είναι η Μέση Ανατολή, όπου ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Ιράν να φτάνει τις 240.000 και η Σαουδική Αραβία ξεπέρασε την Τουρκία στον απολογισμό μολύνσεων με 206.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Από χθες μέχρι σήμερα, το Ριάντ ανακοίνωσε 4.128 νέες μολύνσεις και 56 ακόμη θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των απωλειών σε 1.858.


Στο Ιράν, τη χώρα που έχει πληγεί το μέγιστο στην περιοχή, παρατηρείται νέα έξαρση των κρουσμάτων, υποχρεώνοντας τις αρχές να επιβάλουν τη χρήση μάσκα σε όλους. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 148 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό θυμάτων να φτάνει σε 11.408 επί συνόλου 237.878 μολύνσεων.

Στην Τουρκία, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων Covid-19 ανήλθε σε 204.610 μετά τον εντοπισμό χθες 1.154 νέων λοιμώξεων.
Υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων ανακοινώνουν καθημερινά και οι άλλες χώρες της περιοχής.

Ακόμη μία πόλη σε καραντίνα στην Ισπανία
Μία μέρα αφότου η Σέγρια στη Γέιδα της Καταλονίας τέθηκε σε καραντίνα, αναγκάζοντας 200.000 πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων, σήμερα Κυριακή 5 Ιουλίου, σε καραντίνα τέθηκε και η Α Μαρίνια, στην επαρχία Λούγο στην Γκαλίθια, μια πόλη 71.000 κατοίκων.

Ο τοπικός υπουργός Υγείας, Χεσούς Βάσκεθ, ανακοίνωσε ότι το μέτρο, που αποφασίστηκε εξαιτίας μιας ημερήσιας έκρηξης 100 κρουσμάτων, πρώτη φορά από τις 24 Ιουνίου, θα ισχύσει έως την Παρασκευή. Στόχος των αρχών, να περιορίσουν τις μετακινήσεις εν όψει των τοπικών εκλογών την Κυριακή, ώστε να αποφευχθεί τυχόν νέα έξαρση της πανδημίας στην περιοχή. Οι πολίτες δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους, ενώ απαγορεύθηκε και η πρόσβαση στις παραλίες.

300.000 κρούσματα στη Βρετανία
Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι σοβαρά και στη Βρετανία, που από το Σάββατο χαλάρωσε τα περιοριστικά μέτρα, επιτρέποντας τη λειτουργία μπαρ, εστιατορίων, κομμωτηρίων και ναών. Οι επισήμως καταγεγραμμένες περιπτώσεις Covid-19 έφτασαν τις 300.000, ενώ οι θάνατοι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν τις 44.000.

Στο Λέστερ, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει μείωση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων -ήταν σταθερά γύρω στα 140 ανά 100.000 κατοίκους κατά μέσο όρο όλο τον Ιούνιο- από αύριο Δευτέρα επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς από αυτούς που θα ισχύουν σε όλη τη χώρα.

Ρεκόρ μολύνσεων στη Ρωσία
Ούτε η Ρωσία δείχνει να μπορεί να ελέγξει την πανδημία, καθώς σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας, ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους 10.161, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 6.736 νέες μολύνσεις και 134 θάνατοι. Επίκεντρο της επιδημίας στη Ρωσία είναι η πρωτεύουσα Μόσχα.

30.000 θάνατοι στο Μεξικό
Στην πέμπτη θέση παγκοσμίως σε αριθμό θυμάτων του κορονοϊού βρίσκεται το Μεξικό, με 30.000 θανάτους και 250.000 κρούσματα. Το Μεξικό είναι επίσης η τρίτη χώρα στην αμερικανική ήπειρο σε αριθμό περιστατικών, με την Πόλη του Μεξικού να πλήττεται περισσότερο από άλλες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, η εγκυρότητα των στοιχείων που δίνει η κυβέρνηση της χώρας έχει αμφισβητηθεί, καθώς όπως και οι αρχές παραδέχονται πραγματοποιούνται ελάχιστα τεστ.

Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Milenio, που επικαλείται αδημοσίευτα στοιχεία από ληξιαρχικές καταχωρήσεις, έως τις 19 Ιουνίου ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν πεθάνει από κορονοϊό ήταν διπλάσιος από αυτόν που είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ. Επίσης, οι Financial Times δημοσίευσαν συλλογή ανεξάρτητων μελετών που κάνουν λόγο κατά πολύ μεγαλύτερους αριθμούς θανάτων και κρουσμάτων στο Μεξικό, από αυτούς των κυβερνητικών στοιχείων.

Καραντίνα και στη Μελβούρνη
Σε καραντίνα βρίσκονται από το Σάββατο και για τουλάχιστον πέντε ημέρες εννέα δημόσια συγκροτήματα κατοικιών στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου κατοικούν συνολικά 3.000 άνθρωποι, καθώς αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα της ασθένειας στα προάστια της πόλης. Η καραντίνα θα επιτηρείται από αστυνομικούς φρουρούς.
Η πολιτεία της Βικτόριας μόνο σήμερα κατέγραψε 74 κρούσματα, ενώ χθες είχαν ανακοινωθεί 108.
Υπερασπιζόμενος την απόφασή του, ο κυβερνήτης της Βικτόριας, Ντάνιελ Άντριους, τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της ενέργειάς του.

«Δεν πρόκειται να είναι ευχάριστη εμπειρία για αυτούς τους κατοίκους, αλλά έχω ένα μήνυμα γι’ αυτούς: δεν είναι τιμωρία αλλά προστασία», δήλωσε...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου