Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2020

Προβλήματα από την κακοκαιρία...



...σε Λάρισα, Χαλκιδική και Φθιώτιδα...

Σοβαρά προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν από χθες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και...

συνεχίζονται και σήμερα, αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου Κιλελέρ, αλλά και διάφορες περιοχές στη Χαλκιδική.

Σε περιοχές του δήμου Κιλελέρ, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Βάνα Χλιάπη, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξαιτίας της χαλαζόπτωσης, των ισχυρών ανέμων και και της βροχής, έχουν καταστραφεί σκεπές από ποιμνιοστάσια, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες, καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας και σε δενδροκαλλιέργειες.

Οι ζημιές αφορούν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων και μη εκτάσεων.

Όπως τόνισε η αντιδήμαρχος Κιλελέρ, η αγωνία των αγροτών είναι μεγάλη, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή ημέρα και στην άφιξη κλιμακίου του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών.

Χαλαζόπτωση και στη Χαλκιδική
Ο άστατος καιρός επηρέασε και τη βόρεια Ελλάδα, καθώς βροχόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη πλημμυρίζοντας δρόμους σε διάφορα σημεία της πόλης και κυρίως στον Εύοσμο.

Στη Χαλκιδική χαλαζόπτωση μικρής διάρκειας και έντασης σημειώθηκε στην περιοχή από τα Σίλατα έως την Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη, ένα δέντρο έπεσε στην Καλλικράτεια ενώ αργότερα τα φαινόμενα εξασθένησαν.

Λόγω των καιρικών φαινομένων, είναι αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, μέσω της οποίας επιστρέφουν στην πόλη οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου.

Φθιώτιδα: Προβλήματα στους δρόμους από το μπουρίνι
Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν και τη Φθιώτιδα, με τη βροχόπτωση να έχει δημιουργήσει ποταμούς κόβοντας την συγκοινωνία τουλάχιστον σε δύο σημεία. Πριν μισή ώρα ξεχείλισε χείμαρρος στο ύψος του χωριού Αυλάκι ενδιάμεσα της Λαμίας με τη Στυλίδα και τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα της Παλιάς Εθνικής οδού Λαμίας - Λάρισας, με συνέπεια να κοπεί η κυκλοφορία σε δεκάδες νταλίκες που κινούνταν στο συγκεκριμένο δίκτυο. Ήδη η αστυνομία είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο και την εκτρέπει στην εθνική οδό Λαμίας - Θεσσαλονίκης.

Ακόμη στην παλιά εθνική οδό Λαμίας - Λιβαδειάς λίγο πριν το χωριό Αμφίκλεια, στο ύψος του οικισμού 'Ανω Καλύβια, υλικά τα οποία μεταφέρθηκαν από χείμαρρο, έχουν μείνει στο οδόστρωμα και έχουν διακόψει την κυκλοφορία. Ήδη κινούνται μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Φθιώτιδας προς το συγκεκριμένο σημείο για να απελευθερώσουν το δρόμο όταν το επιτρέψουν συνθήκες.

Εξάλλου σε άλλες δύο περιοχές στη Δυτική Φθιώτιδα σημειώνονται παρόμοια προβλήματα τα οποία όμως ξεπεράστηκαν καθώς πρόκειται για δευτερεύον δίκτυο χωρίς σημαντικές επιπτώσεις...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου