Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2020

Μόσιαλος: Τον Αύγουστο θα είναι έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Πώς θα προστατεύει




Εξελίξεις στην υπόθεση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αναμένονται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά το δεύτερο 15νήμερο του Αυγούστου, όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής πολιτικής της υγείας LSE.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η γ’ φάση των δοκιμών του εν λόγω εμβολίου σε ηλικιωμένους και σε παιδιά. Εξήγησε ότι οι ερευνητές αναμένουν να είναι αποτελεσματικό κατά 70% με 75%, ποσοστό καλύτερο από εκείνο του εμβολίου της γρίπης.

«Το εμβόλιο δεν περιμένουμε να είναι 100% αποτελεσματικό. Αποτελεσματικό 100% είναι της πολιομυελίτιδας με την αναμνηστική του δόση, είναι 93% με 96% το εμβόλιο της ιλαράς, αυτό (του κορωνοϊού) περιμένουμε ότι θα είναι περίπου 70 με 75%. Αλλά αν είναι έτσι, θα είναι πολύ καλύτερο από το εμβόλιο της γρίπης», τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

Ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο το εμβόλιο να καλύπτει εκείνον που το έχει κάνει προκειμένου να αποφεύγει σοβαρές επιπλοκές της νόσου COVID-19 αλλά μπορεί να μην περιορίζει τη διασπορά του ιού.

«Δηλαδή μπορεί να έχουμε το εμβόλιο και να προστατευόμαστε εμείς που το έχουμε κάνει, αλλά να συνεχίζουμε να μεταδίδουμε τη νόσο. Να περιμένουμε όμως το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ας ελπίζουμε ότι θα είναι θετικές (οι ανακοινώσεις) για να ξεκινήσει και η παραγωγή του εμβολίου τους επόμενους μήνες, ανέφερε ο καθηγητής.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου