Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020

Κορονοϊός: «Βόμβα» λοιμωξιολόγου – «Τον Αύγουστο έρχεται δεύτερο κύμα»




Ξεκάθαρο μήνυμα Λαζανά – «Φορέστε μάσκες, τηρείστε τα μέτρα, έρχεται νέο κύμα τον Αύγουστο»

Ο λοιμωξιολόγος κ. Μάριος Λαζανάς κρούει την καμπάνα του κινδύνου, όπως ο ίδιος ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


«Κινδυνεύω να γίνω γραφικός επειδή το τονίζω από την αρχή αλλά είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και να μη φοράμε μάσκα. Διαφωνώ κάθετα με την απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρεθεί η μάσκα. Μην ξεγιελέστε. Μη νομίζετε ότι προστατεύεστε με ένα πλέξι γκλας. Δε λύνεται έτσι το πρόβλημα.» ανέφερε ο κ. Λαζανάς σχετικά με το ζήτημα της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Μιλώντας για τα εστιατόρια και την πλήρη απελευθέρωση του μέτρου σχολίασε: «Ας αρχίσουμε από τα εστιατόρια. Απελευθέρωσαν τα τραπέζια. Καταλαβαίνω ότι είναι καλοκαίρι. Διαφωνώ όμως καθέτως με την απελευθέρωση. Η γνώμη μου είναι ότι έπρεπε να αυξηθεί λίγο το όριο».

Δεν θα έπρεπε να γίνονται πανηγύρια

Θέση για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που προκύπτει κατά τους εαρινούς μήνες, τις εκδηλώσεις των πανηγυριών, πήρε ο γνωστός λοιμωξιολόγος. Αρχικά ξεκαθάρισε ότι δεν θα έπρεπε να υφίστανται τα πανηγύρια και συμπλήρωσε «Στα πανηγύρια δεν μπορούν τηρηθούν μέτρα. Στα πανηγύρια θα προσέλθουν και πολλοί τουρίστες.».

«Βόμβα» για δεύτερο κύμα του ιού τον Αύγουστο

«Αν συνεχίσουμε έτσι τον Αύγουστο θα έχουμε και δεύτερο κύμα» επανέλαβε πολλάκις ο κ. Λαζανάς.


«Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος έλεγχος στις πύλες εισόδου ενώ ο έλεγχος θα πρέπει να επεκταθεί και στην ελληνική κοινότητα. Να γίνουν περισσότερα τεστ προκειμένου να βρεθούν οι συμπτωματικοί ή οι ασυμπτωματικοί.». πρόσθεσε.

Ενώ εξέφρασε και τον βαθύ προβληματισμό του για τα νησιά και την πιθανότητα τοπικών lockdown. «Αν συνεχιστούν τα κρούσματα στα νησιά τι θα γίνει; Δεν θα πρέπει να περιοριστούν τα ωράρια και να κλείσουν μερικά καταστήματα;».

Σε ερώτηση του κ Πορτοσάλτε για τους τουρίστες που εισέρχονται στην χώρα μας, ο κ. Λαζανάς ήταν ξεκάθαρος. «Για να αποδειχθεί αν οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας φέρουν κάποιο κρούσμα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 15 μέρες.» τόνισε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου