Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020

Δημήτρης Κάζης: Έτσι τον άφησαν να πεθάνει – Τα email της ντροπής Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων




Με την ανάρτηση του στο Facebook, κατά τις ημέρες της νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, με τίτλο “Δώστε μου την ευκαιρία να ζήσω”, στην οποία ζητούσε από τους διαδικτυακούς του φίλους να γίνουν δότες του πολυπόθητου μοσχεύματος που αναζητούσε προκειμένου να κερδίσει την μάχη με τον θάνατο, ο 42χρονος Δημήτρης Κάζης κατηγορήθηκε από τις τουρκικές Αρχές με την συμβολή Ελλήνων αξιωματούχων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εμπορίας οργάνων.



Το εφιαλτικό σενάριο περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια στο newsit.gr ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, που έχει αναλάβει να αποδώσει εκ μέρους της οικογένειας του δικαιοσύνη, έχοντας στα χέρια του όλα τα email της ντροπής που αντάλλαξαν μεταξύ τους Έλληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι λίγα 24ωρα πριν ο 42χρονος φύγει από την ζωή σαν κυνηγημένος.
“Έχουμε καταθέσει μήνυση με όλα τα στοιχεία. Μιλάμε για μια βόμβα που θα εκραγεί. Οφείλω να πω ότι η υπόθεση αυτή μοιάζει με σενάριο του Νίκου Φώσκολου, με πάρα πολύ μεγάλη τηλεθέαση, καθώς έχει τα πάντα. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, την οποία προτείνουμε και ως μάρτυρα στη μήνυση όπου έχει κατατεθεί, καθώς φυγάδευσε στην κυριολεξία τον ετοιμοθάνατο Δημήτρη και την μητέρα του. Τους οδήγησε με το προξενικό αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και από εκεί επιβιβάστηκαν σε ελληνικό αεροπλάνο, που τους μετέφερε στην Θεσσαλονίκη. Ο Δημήτρης δυστυχώς δυο μέρες μετά πέθανε”.
Το χρονικό της ιστορίας

“Ο Δημήτρης είχε μεταβεί κατόπιν συστάσεως Αμερικανών γιατρών από την Mayo Clinic Rochester σε τουρκική κλινική στην Κωνσταντινούπολη για μεταμόσχευση ύπατος. Στην κλινική αυτή, χειρουργεί ένα παγκοσμίου φήμης Τούρκος γιατρός Δρ. Y. Tokat ειδικός στις μεταμοσχεύσεις ύπατος. Αρχικά είχε βρεθεί δότης μέσω ενός διεθνούς Αμερικανικού οργανισμού, αλλά ο Τούρκος χειρουργός δεν εδέχθη να γίνει τότε η μεταμόσχευση που αφορούσε Αμερικανό δότη. Μετά από αυτό, ο Δημήτρης μέσω της σελίδας του στο Facebook απευθύνθηκε στους φίλους του ζητώντας την βοήθεια τους και προσπαθώντας μέσα από αυτούς να βρει κάποιο δότη. Τελικά βρέθηκαν τρεις, οι οποίοι μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη και από αυτούς επιλέγει ο ένας και αν νομίζω καλά ήταν κοπέλα. Την ώρα που γινόταν προσπάθεια για να σωθεί ο Δημήτρης και τώρα ξεκινάνε οι αποκαλύψεις τον είχε επισκεφτεί μέχρι και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως μαζί με τον αρχιερέα του Πατριαρχείου, προκειμένου να τον εμψυχώσει όπως και πολλοί άλλοι ομογενείς” αναφέρει ο Νίκος Διαλυνάς.



Και συνεχίζει: “Στην Τουρκία επιτρέπεται η μεταμόσχευση οργάνων από ζώντα δότη αρκεί να εγκριθεί από μια ειδική επιτροπή, η οποία ήταν σίγουρο πως θα το πράξει, καθώς δεν υπήρχε καμία οικονομική συναλλαγή ή οτιδήποτε άλλο παράνομο στην όλη υπόθεση, ωστόσο η οικογένεια του Δημήτρη δεν γνώριζε πως ανώτερη υπάλληλος του ελληνικού εθνικού οργανισμού μεταμοσχεύσεων, είχε στείλει email στον Τούρκος ομόλογος της, όπου του ανέφερε πως υπάρχει Έλληνας πολίτης και η οικογένεια του, οι οποίοι εμπορεύονται την μεταμόσχευση οργάνων. Το email αυτό το έχουμε στα χέρια μας, καθώς ήταν η αιτία για να ενεργοποιηθεί η Τουρκική εισαγγελία στην Κωνσταντινουπόλη, να ενημερωθούν οι Αρχές Ασφαλείας και αμέσως να τεθούν υπό παρακολούθηση ο Δημήτρης, που αργοπέθαινε και η οικογένεια του σαν ύποπτοι εγκληματικής οργάνωσης”.

Η φυγάδευση και ο θάνατος του Δημήτρη

“Ενώ ήταν έτοιμος να χειρουργηθεί και να γίνει η μεταμόσχευση ο Τούρκος χειρουργός και ο διευθυντής της κλινικής τους ανακοινώνουν πως τους χορηγούν εξιτήριο και μάλιστα στα τουρκικά γραμμένο, με αιματοκρίτη 24 ο Δημήτρης και με ορούς στα χέρια, διότι επίκειται η σύλληψη τους από τις Τουρκικές Αρχές. Η οικογένεια απευθύνεται τότε στην Ελληνίδα πρόξενο και ζητούν την βοήθεια της. Η πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη ενημερώνεται και αξιώνει να της δοθούν όλα τα email της ντροπής τα οποία υπήρχαν και καθιστούσαν υπόπτους την οικογένεια. Αμέσως μεταβαίνει στην κλινική και τους φυγαδεύει. Ερχόμενος στην Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης στην πιο τραγική κατάσταση, δεν άντεξε και λίγα 24ωρα μετά έφυγε από την ζωή. Μεταξύ των μαρτύρων που έχουμε προτείνει είναι και ο ιεροδιάκονος του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως που μπορεί να καταθέσει τα πάντα, οι φίλοι του οι δότες που έμεναν σε ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη, η μητέρα του και φυσικά όλα τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια που αποδεικνύουν το τι παιζόταν πίσω από την πλάτη της οικογένειας και δυστυχώς με πρωτοβουλία Ελληνικών Αρχών. Ο Δημήτρης θα σωζόταν. Η μήνυση στρέφετε κατά του χειρουργού, του διευθυντή της Τουρκικής κλινικής, κατά Ελλήνων αξιωματούχων και όσων εμπλέκονται μέσα στα email της ντροπής”.


Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο γνωστός δικηγόρος: “Ο Δημήτρης ήταν ένας μορφωμένος νεαρός επιστήμων. Τελείωσε πολιτικές επιστήμες, ήταν υπεύθυνος τύπου της Ν.Δ επί υφυπουργίας του βουλευτή Κωνσταντίνου Γκουλέκα. Ήταν ένας άνθρωπος δραστήριος, ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην πόλη της Θεσσαλονίκης και σε καμία περίπτωση δεν του άξιζε αυτό το τέλος, κυρίως όταν ο θάνατος αυτός προκλήθηκε από Έλληνες και όχι μόνο από Τούρκους”.
Η ανάρτηση του Δημήτρη στο Facebook

«Παιδιά γειά σας, δυστυχώς φεύγω και φεύγω πικραμένος. Ζήτησα την βοήθεια σας και δεν ανταποκριθήκατε, κανείς δεν νοιάστηκε ούτε καν μου τηλεφώνησε, ούτε ζήτησε να πάρει πληροφορίες από τους γιατρούς. Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη απόφαση και ότι εκ πρώτης φοβίζει αλλά όταν φτάνεις στο τελικό σημείο που έχεις να ζυγίζεις την ζωή ενός ανθρώπου-φίλου με μία ταλαιπωρία δύο εβδομάδων το πολύ η ζυγαριά νόμιζα πως εύκολα θα έγερνε… Καταρχήν οποίος ερχόταν εδώ θα έλυνε τις απορίες του διότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τους διάφορους αφηρημένους οδηγούς του Ίντερνετ. Ο γιατρός είναι μοναδικός στον κόσμο και κορυφή καθώς εδώ και 4,5 χρόνια (2500 μεταμοσχεύσεις) δεν έχει καμία αποτυχία-απώλεια. Επίσης μετά την άφιξη του από εδώ κανείς δεν είναι ακόμη υποψήφιος δότης. Αυτό το αποφασίζουν οι γιατροί αφού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους. Σας φιλώ και περιμένω έστω την τελευταία στιγμή την ανταπόκριση σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου