Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020

Ο Χρυσοχοΐδης παραδέχεται αστυνομική βία κατά του Βασίλη Μάγγου – «Δεν θα μείνει έτσι…» (video)





Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε δημόσια, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εμφάνισης στον ΣΚΑΪ, πως ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή «χτυπήθηκε από τους..

αστυνομικούς», μιλώντας για «αστυνομική βία» και υποσχέθηκε πως το περιστατικό δεν θα μείνει έτσι και θα διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει περίπτωση το περιστατικό στο οποίο εμφανίζεται ο νεκρός πια σήμερα νεαρός να χτυπιέται από τους αστυνομικούς να μείνει έτσι; Σε καμία περίπτωση. Τίποτα».

Στη συνέχεια τον ρώτησε ο Δημήτρης Οικονόμου: «Δηλαδή, θα διερευνηθεί το περιστατικό, ανεξάρτητα από τα αίτια του θανάτου;» για να πάρει τη μονολεκτική, αλλά ξεκάθαρη απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη: «Απολύτως».

Δεν μας είπε, βέβαια, γιατί έναν μήνα τώρα, γιατί τότε συνέβη το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 26χρονου, οι υπηρεσίες που διερευνούν τέτοιες υποθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. έμειναν άπραγες.

Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φαίνεται να προκαταλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών, είπε πως είναι «απαράδεκτο να προσπαθούν κάποιοι να συνδέσουν τον θάνατο του παιδιού με την αστυνομική βία. Αυτό λέει η ανακοίνωση. Το λέει ότι πρέπει να περιμένουμε. Επιχείρησαν να συνδέσουν τον θάνατο με την αστυνομική βία. Είναι ένα ψέμα. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο που τα συνδέει».
Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου