Τρίτη, Ιουλίου 14, 2020

Ταξιδιωτικά voucher έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα


 



Το υπουργείο Τουρισμού φέρνει προς διαβούλευση και ψήφιση, διάταξη για voucher διακοπών ύψους έως 300 ευρώ (αφορολόγητα) ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, ως κίνητρο στις επιχειρήσεις για επιβράβευση των εργαζομένων τους.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου «άμεσα, για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2020 οι επιχειρηματίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρέχουν στους υπαλλήλους τους ως bonus, κουπόνια για τον εσωτερικό τουρισμό».

Και προστίθεται για τα κίνητρα: «Σημαντικό κίνητρο για τη χρήση αυτού του νέου εργαλείου κρίνεται η ταυτόχρονη απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος για το έτος 2020 του εκάστοτε ποσού που διατίθεται υπό μορφή voucher. Κατοχυρώνοντας θεσμικά τα voucher, το ελληνικό κράτος παρέχει ένα επιπλέον εργαλείο στις επιχειρήσεις, ανάλογο με την αποζημίωση για σίτιση ή για έξοδα κίνησης, ώστε να επιβραβεύουν τους εργαζόμενούς τους».

Τα voucher αξίας έως 300 ευρώ «κρίθηκαν αναγκαία για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, με οφέλη για το σύνολο των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν απευθείας μια σημαντική επένδυση στον εσωτερικό τουρισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου