Σάββατο, Αυγούστου 15, 2020

Συνεχίζουν την κοροϊδία: Μετά τις 10 Σεπτεμβρίου η πληρωμή των 534 ευρώ!


 



Προθεσμία έως τις 24 Αυγούστου έχουν οι εργοδότες και έως τις 25 Αυγούστου οι εργαζόμενοι προκειμένου να δηλωθούν οι αναστολές συμβάσεων για τον μήνα Ιούλιο.

Παγιωμένη πρακτική από το υπουργείο Εργασίας η μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές, που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν μετά τις 10 Σεπτεμβρίου.

Τη δυνατότητα δήλωσης των συμβάσεων που τέθηκαν σε αναστολή και τον μήνα Ιούλιο έχουν εργοδότες και εργαζόμενοι στην ειδική πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας, στον ιστότοπο supportemployees.services.gov.gr. Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού αναλογεί με τις ημέρες αναστολής της σύμβασης εργασίας και φτάνει έως τα 534 ευρώ για 30 ημέρες. Αντίστοιχα, εάν η σύμβαση ανασταλεί για 15 ημέρες, η αποζημίωση ανέρχεται σε 267 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιχειρήσεις που θέτουν σε αναστολή τη σύμβαση έστω κι ενός εργαζομένου δεν έχουν δικαίωμα απόλυσης ουδενός εργαζόμενου για διάστημα έως και 30 ημερών μετά τη λήξη της αναστολής. Τέλος, το κράτος αναλαμβάνει να καλύψει το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών για το διάστημα της αναστολής.

Τις ίδιες ημερομηνίες, 24 και 25 Αυγούστου αντίστοιχα, θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους εργοδότες και εργαζόμενοι σε επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων. Οι εργαζόμενοι που έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις, καθώς και οι εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων που επιθυμούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση μπορούν να υποβάλουν μονομερώς αιτήσεις έως και τις 31 Αυγούστου.

«δημοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου