Δευτέρα, Αυγούστου 03, 2020

Πτώση αεροσκάφους στην Πρώτη Σερρών: 19χρονος ο χειριστής – Μόλις είχε πάρει το δίπλωμα ΒΙΝΤΕΟ




Με... ταξί ο νεαρός πιλότος στο νοσοκομείο, δεν πήγε ποτέ το ασθενοφόρο - Νοσηλεύεται με κάταγμα κεφαλής, κάταγμα κνήμης και θλαστικό τραύμα στη μύτη

Νεαρός 19 χρονών που μόλις είχε πάρει το δίπλωμά του είναι ο χειριστής του μικρού αεροσκάφους τύπου Cesna που έπεσε το πρωί της Δευτέρας (03/08) στην Πρώτη Σερρών, πάνω σε κατοικημένη περιοχή, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα. Με… ταξί μεταφέρθηκε ο νεαρός πιλότος στο νοσοκομείο, δεν πήγε ποτέ το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο «ΣΚΑΪ», ο τραυματίας χειριστής νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σερρών με κάταγμα κεφαλής, κάταγμα κνήμης και θλαστικό τραύμα στη μύτη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων το αεροσκάφος πριν προσεδαφιστεί βιαίως έκανε κύκλους πάνω από την περιοχή, βρήκε στον πλάτανο και εν συνεχεία καρφώθηκε με τη μύτη και την «κοιλιά» στο καφενείο, που ευτυχώς ήταν κλειστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «voria.gr», ο πιλότος επιχειρούσε να πάρει στροφή όταν χτύπησε σε πλάτανο – του έκοψε τη φόρα – και έπεσε πάνω σ’ ένα σπίτι και σ’ ένα μίνι μάρκετ. Του πρόσφεραν, μάλιστα, τις πρώτες βοήθειες οι κάτοικοι και μια γιατρός και στη συνέχεια τον επιβίβασαν σε ταξί, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ μαζεύτηκαν και αρκετοί κάτοικοι. Όπως αναφέρθηκε, από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματίες, καθώς το αεροσκάφος συνετρίβη πολύ νωρίς το πρωί και στην πλατεία δεν υπήρχε κόσμος. Δεν είχε ανοίξει και το καφενείο που υπάρχει στον χώρο.

Ακόμα… «περιμένουν» το ασθενοφόρο

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο «thesstoday», ο πρόεδρος της Πρώτης Σερρών, Νίκος Μπακάλης: «Τις πρώτες βοήθειες τις πρόσφερε μικροβιολόγος ιδιώτης μαζί με μία νοσοκόμα. Στη συνέχεια ήρθε ο δήμαρχος Αμφίπολης ο οποίος τυχαίνει να είναι γιατρός και επιλήφθηκε της κατάστασης». Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, ο αιωνόβιος πλάτανος που βρίσκεται στην πλατεία της Πρώτης Σερρών, φαίνεται πως έσωσε τον νεαρό πιλότο.

«Ο πλάτανος έκοψε τη φόρα του αεροπλάνου»

Περίπου στις 9:10 το μονοκινητήριο που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Πρώτη Σερρών «να κόβει αδικαιολόγητες βόλτες» ανέφερε ο κύριος Μπακάλης.

Ο ίδιος περιγράφει ότι αντίκρισε το αεροπλάνο να κρέμεται από τα κάγκελα ενός σπιτιού στην πλατεία του χωριού και τον πιλότο αιμόφυρτο. «Η ζημιά αποφεύχθη επειδή στο μέρος της πτώσης υπήρχε αιωνόβιος πλάτανος και έκοψε την φόρα του αεροπλάνου», σύμφωνα με την εκτίμηση του Νίκου Μπακάλη.

Ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, λέει ότι το εκπαιδευτικό μονοκινητήριο, που ανήκει στην Πολιτική Αεροπορία και απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη, έκανε χαμηλές πτήσεις για αρκετή ώρα πάνω από το χωριό, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων.

«Κάποια στιγμή πήγε να πάρει μία στροφή και το φτερό χτύπησε σε έναν πλάτανο στην πλατεία του χωριού, με αποτέλεσμα να πέσει στο κτήριο. Στο σημείο εκείνη την ώρα ευτυχώς δεν ήταν κανείς και δεν θρηνούμε θύματα. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με επιφανειακά τραύματα», σύμφωνα με τον δήμαρχο.
Δείτε βίντεο από το σημείο της συντριβής:
(πληροφορίες από ΣΚΑΪ, voria.gr, thesstoday.gr)
Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου