Τετάρτη, Αυγούστου 05, 2020

Κουρελόχαρτο το «συμβόλαιο αλήθειας»




Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ισχυρίζονται ότι «εφαρμόζουμε αυτά που υποσχεθήκαμε», ωστόσο η πραγματικότητα βοά για το αντίθετο

Τάσος Παππάς 

Δεν ξέρω αν έχει πια νόημα να θυμίζεις στην ηγεσία της Δεξιάς τι έλεγε πριν...κερδίσει τις εκλογές και να την καλείς να συγκρίνει τα κυβερνητικά πεπραγμένα της με τις προεκλογικές εξαγγελίες της. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ισχυρίζονται ότι «εφαρμόζουμε αυτά που υποσχεθήκαμε», ωστόσο η πραγματικότητα βοά για το αντίθετο. Το «συμβόλαιο αλήθειας», που πομπωδώς διακήρυσσαν ότι κατέθεσαν στον ελληνικό λαό και με βάση αυτό ζητούσαν να αξιολογηθούν, έχει καταντήσει κουρελόχαρτο.

Ακολουθώντας τη βασική αρχή της προπαγάνδας, που λέει πως «δεν ισχύει αυτό που βλέπετε και βιώνετε, ισχύει αυτό που σας λέμε εμείς και τα φιλικά μέσα ενημέρωσης», πιστεύουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τους πάντες για πολύ καιρό. Αυτό το έχουν καταφέρει μόνον ολοκληρωτικά καθεστώτα που έχουν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους όλους τους θεσμούς και δεν επιτρέπουν ούτε την κριτική ούτε καν ψιθυριστό αντίλογο για πράξεις ή παραλείψεις του ηγεμόνα και της κουστωδίας του. Η περίπτωση με τους μετακλητούς είναι ακόμη μία απόδειξη της εξαπάτησης των ψηφοφόρων. Σε υψηλούς τόνους καταγγέλλανε την προηγούμενη κυβέρνηση για προσπάθεια χειραγώγησης του κράτους με διορισμούς μετακλητών, υποστήριζαν ότι όταν θα έρχονταν στα πράγματα θα αποκαθιστούσαν την τάξη και τη νομιμότητα και σήμερα ασκούν πολιτικές στο θέμα αυτό που θα ζήλευαν αυταρχικά συστήματα όπου κυριαρχούν πελατειακές λογικές και οι αντιπολιτεύσεις είτε δεν έχουν πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης για να ακουστούν είτε διώκονται.

Μέσα σ’ ένα χρόνο τοποθέτησαν τόσους μετακλητούς όσους η προηγούμενη κυβέρνηση τα πέντε χρόνια που διοίκησε τη χώρα. Ε, και; Δεν τρέχει τίποτα, αφού ουδείς από το κόμμα που κυβερνά επισημαίνει την πρόκληση -πάνω απ’ όλα να κρατηθούν στην εξουσία και να βολέψουν τους φίλους και τους κουμπάρους, δεν είναι ώρα τώρα για εσωκομματική γκρίνια.

Διορίζουν τους μετακλητούς, δηλαδή τους δικούς τους ανθρώπους, σε θέσεις ευθύνης που θα έπρεπε, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να καλύπτονται από δημοσίους υπαλλήλους. Ποιο Σύνταγμα, ποιοι νόμοι, ποιο ΑΣΕΠ. Ε, και; Δεν τρέχει τίποτα, αφού στην περιοχή της ενημέρωσης επικρατεί η ενός κόμματος αρχή, μιας και τα περισσότερα δίκτυα… πληροφόρησης, που είναι μπουκωμένα από τα χρήματα της λίστας Πέτσα (;) και προσδοκούν κι άλλες χορηγίες από άλλες λίστες (φανερές και πειραγμένες ή κρυφές), δεν ασχολούνται με ασήμαντες λεπτομέρειες. Η δική τους δουλειά είναι να ψάχνουν τα κότερα με τα οποία έκανε διακοπές ο Τσίπρας. Κι αν δε τα βρουν, πάλι δεν τρέχει τίποτα. Η ρετσινιά θα μείνει.

Δική τους δουλειά είναι επίσης να εντοπίσουν τις δόλιες προθέσεις των πολιτικών αντιπάλων τους, οι οποίοι είναι αδίστακτοι ρεβανσιστές και στέλνουν τους νεολαίους τους να οργανώσουν εναλλακτικό κάμπινγκ στον Γράμμο, προφανώς γιατί προετοιμάζονται για τον τρίτο γύρο. Μα, το κόστος με τους διορισμούς των μετακλητών θα είναι μεγάλο, η δαπάνη την τετραετία θα εκτοξευθεί στα 244 εκατομμύρια ευρώ. Ε, και; Δεν τρέχει τίποτα, αφού, όπως λένε ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και οι δημοσιολόγοι τους, κέρδισαν τις εκλογές, πετάνε στις δημοσκοπήσεις, ο λαός τούς εμπιστεύεται. Οπότε, να αφήσει η αντιπολίτευση τους αμετροεπείς παλικαρισμούς και τις πυώδεις ρεκλάμες και να κουρνιάσει στη γωνιά της. Αφέντες και δούλοι δεν θα γίνουμε ίδιοι ούλοι!
Ανάγωγα

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Πλακιωτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την πληρότητα των πλοίων είπε ότι οι αλλαγές είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω αποφασίζονται μετά από εισηγήσεις των ειδικών. Πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Τουρισμού Θεοχάρης δήλωσε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είχε ταχθεί αρνητικά στο ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας στα πλοία. Αλλαξαν γνώμη οι ειδικοί μέσα σε δύο μέρες ή η κυβέρνηση τους έγραψε κανονικότατα; Ας συνεννοηθούν επιτέλους στην κυβέρνηση των αρίστων.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου