Τετάρτη, Αυγούστου 05, 2020

ΕΡΤ: Μια Ελληνίδα νεκρή και δύο τραυματίες στη φονική έκρηξη της Βυρηττού. Εκατόμβη θυματων – χιλιάδες οι τραυματίες και αγνοούμενοι στα κτήρια που κατέρρευσαν





Προς το παρόν παραμένει ανεπιβεβαίωτη η είδηση από την ελληνική πρεσβεία στον Λίβανο, τόσο για ύπαρξη νεκρού όσο και τραυματιών ελληνικής υπηκοότητας

Σε συνέχεια της είδησης που μεταδόθηκε από ελληνικά μέσα ενημέρωσης για την ύπαρξη δύο Ελλήνων μεταξύ των τραυματιών της φονικής έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού ήρθε από τη δημόσια τηλεόραση ότι υπάρχει και νεκρός Ελληνας υπήκοος μεταξύ των θυμάτων στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Πιο συγκεκριμενα μεταξύ των νεκρών από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού υπάρχει και ένα άτομο από την ελληνική κοινότητα. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στον Λίβανο και πρόκειται για μια γυναίκα ελληνικής καταγωγής.

Επίσης, σε νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι δύο Έλληνες.

Οι πληροφορίες έχουν φτάσει και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όμως η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο Λίβανο καθιστά δύσκολη την επιβεβαίωση ή τη διάψευσή τους.

Επίσημη ενημέρωση από την πρεσβεία της Ελλάδας στον Λίβανο δεν υπάρχει προς το παρόν. Το κτίριο που στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία έχει υποστεί υλικές ζημιές, αλλά δεν υπάρχουν θύματα.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου