Κυριακή, Αυγούστου 09, 2020

Τι συνέβη με τα αντιπλημμυρικά έργα που είχε εξαγγείλει για την κεντρική Εύβοια ο Χατζηδάκης;





Τον Αύγουστο του 2019, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε επισκεφθεί την κεντρική Εύβοια, εξαγγέλλοντας την αξιοποίηση κονδυλίου για αντιπλημμυρικά έργα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, είχε μεταβεί στις περιοχές του Κοντοδεσποτίου και του Μακρυμάλλη στην κεντρική Εύβοια οι οποίες επλήγησαν από καταστροφικές πυρκαγιές, σημειώνοντας πως υπήρχε ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων και δη την αξιοποίηση κονδυλίου 75.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα.


Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ της τότε περιόδου, ο υπουργός είχε δηλώσει πως με τα χρήματα αυτά θα ξεκινούσαν με ταχύτητα τα έργα, ορίζοντας την γενική διευθύντρια δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας ως συντονίστρια ώστε «να μην υπάρχουν διάφοροι εμπλεκόμενοι που να δείχνουν ο ένας τον άλλον με το δάχτυλο».

Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, το πέρασμα μίας σφοδρής νεροποντής άφησε «πληγές» στην Κεντρική Εύβοια, και το ερώτημα που προκύπτει είναι το τι συνέβη εν τέλει με τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί από τον υπουργό και τι πρόβλεψη υπήρχε ώστε να «θωρακιστεί» η περιοχή από τέτοια φαινόμενα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου