Σάββατο, Αυγούστου 08, 2020

Ο Άδωνις ή οι δικαστές εκδίδουν τις αποφάσεις;...


To ένα σοβαρό πρόβλημα στην υπόθεση της αίτησης ακυρότητας της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, είναι ότι...

η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ανακοινώθηκε από τον ελεγχόμενο από την Τουλουπάκη για το σκάνδαλο Υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη και Μέσα Ενημέρωσης πριν ακόμη γίνει η διάσκεψη του Συμβουλίου. Το δεύτερο σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι η απόφαση που τελικά ελήφθη είναι ακριβώς αυτή που γνώριζε ο Υπουργός από πριν.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε την αίτηση της Ελένης Τουλουπάκη για την ακύρωση της ποινικής δίωξης σε βάρος της, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, με δεχόμενο τις αιτιάσεις για ακυρότητα της ποινικής δίωξης, κυρίως, για το γεγονός ότι το βούλευμα με το οποίο παραπέμπεται με βάση το πόρισμα Ζαχαρή ήταν μεταγενέστερο του πορίσματος Σοφουλάκη, που είχε θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Το γεγονός ότι δύο εισαγγελείες του Αρείου Πάγου ερεύνησαν την ίδια υπόθεση και κατέληξαν σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα, δεν είναι το μόνο περίεργο και πρωτόγνωρο σε αυτή την υπόθεση, που τίποτα δεν μοιάζει φυσιολογικό. Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ως αξιοσημείωτο την ταχύτητα με την οποία έδρασε το Συμβούλιο με τις "προφητείες", εκδίδοντας απόφαση μέσα σε μία εργάσιμη μέρα αλλά και ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ήταν και εισηγητής.

Με λίγα λόγια, οι πολιτικοί που ελέγχονται για το σκάνδαλο Novartis και ισχυρίζονται ότι ήταν μια "σκευωρία" που εξυφάνθηκε από τον Δ. Παπαγγελόπουλο, προαναγγέλλουν και γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τις δικαστικές εξελίξεις με τις οποίες εξοντώνεται η Εισαγγελέας που τους ελέγχει. Υπονοώντας ίσως ότι έχουν τη δύναμη να τις υπαγορεύουν. Με την άσκηση της ποινικής δίωξης ανοίγει φυσικά ο δρόμος για την απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος "προγνώστης" Υπουργός έχει προαναγγείλει φυλακή για την Εισαγγελέα και ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει ζητήσει από το βήμα της Βουλής να τεθούν στο αρχείο όλες οι δικογραφίες που αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν από τους Δικαστές που θα αποφασίσουν.

Οι εξελίξεις είναι, επίσημα πλέον, προδιαγεγραμμένες, δηλαδή η απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο και την καταδίωξη μέχρι εξόντωσης όλων όσων διερεύνησαν τις ποινικές τους ευθύνες. Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, δεν είναι πλέον μια υποψία ή ένας υπαινιγμός που θα σήκωνε πολιτική θύελλα, αλλά μια κατάσταση που ομολογείται σε επίσημο και προκλητικό τόνο.

Η πλήρης απομάκρυνση της χώρας από τις αρχές του κράτους δικαίου αποτυπώνετται εμφατικά στην υπόθεση της Novartis και αποτελεί τον παραδειγματισμό για όσους στο μέλλον τολμήσουν να αποκαλύψουν τα σκάνδαλα διαφθοράς των "νόμιμων ιδιοκτητών" της χώρας. Όπως περίπου ενεργούν οι φύλαρχοι αφρικανικών καθεστώτων...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου