Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2020

Κάτι τρέχει στη Λιβύη: Φωτογραφία-μυστήριο με S-300 σε περιοχή που ελέγχει ο Χάφταρ (Photos)




Ένα ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-300 εντοπίστηκε κοντά στο στρατηγικό λιμάνι της Σύρτης στη βόρεια-κεντρική Λιβύη. Σύμφωνα με στρατιωτικούς παρατηρητές, μια φωτογραφία που τραβήχτηκε ανατολικά της Σύρτης φέρεται να δείχνει την παρουσία ενός συστήματος αεροπορικής άμυνας S-300, κάτι που δεν είχε προηγουμένως η Λιβύη.


Ωστόσο, ενώ ορισμένοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για σύστημα S-300, η ​​ρωσική έκδοση Avia.Pro ανέφερε ότι η φωτογραφία από μόνη της δεν επιβεβαιώνει απαραιτήτως την παρουσία του αμυντικού συστήματος στη Λιβύη, καθώς είναι απλά πιθανή και όχι βέβαιη η πιστοποίηση της προέλευσης του ραντάρ.
«Προς το παρόν, δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι μιλάμε για το σύστημα S-300, καθώς ήταν δυνατό μόνο να επιβεβαιωθεί η προέλευση κατασκευής του ραντάρ. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν τακτικά στη Λιβύη, προσγειώνονται σε αεροπορικές βάσεις που ελέγχονται από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης. Επιπλέον, μιλάμε για ρωσικούς στρατιωτικούς ειδικούς, οι αναλυτές τείνουν να πιστεύουν ότι μιλάμε για αυτά τα συστήματα», ανέφερε το δημοσίευμα του Avia.Pro.
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) επισήμως δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς για την ανάπτυξη του συστήματος S-300 στη Σύρτη. Ωστόσο ο λογαριασμός στο Twitter που απηχεί τις απόψεις του LNA πριν από λίγες ώρες έκανε μια αινιγματική ανάρτηση, συμπεριλαμβάνοντας στον οπλισμό που διαθέτουν οι δυνάμεις του Χάφταρ και τους S-300.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η γειτονική στη Λιβύη Αίγυπτος διαθέτει σύστημα S-300 και δεδομένης της συμμαχίας τους με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, η ανάπτυξη αυτού του όπλου θα ήταν πολύ πιθανή.
Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου