Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2020

Ο Χαρδαλιάς του υπογείου και το 112...




Δημήτρης Κανελλόπουλος


Αν ζεις στην Εύβοια και αντιμετωπίζεις πλημμύρες δεν λαμβάνεις μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία, αν όμως ζεις στην Καρδίτσα λαμβάνεις.


Προφανώς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θεωρεί ηλίθιους τους ανθρώπους στην Εύβοια γι αυτό και ...έλεγε τότε, αρχές Αυγούστου, με τις πλημμύρες και τους νεκρούς εκεί, πως «αν λειτουργούσε το "112" θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».


Τώρα όμως, έναν μήνα μετά, με αντίστοιχες πλημμύρες στην Καρδίτσα, ο κ. Χαρδαλιάς, γράφει στο Twitter, με αλαζονεία, πως «φυσικά και στείλαμε 112 στην περιοχή της Καρδίτσας!» (το θαυμαστικό δικό του). Ανεξαρτήτως αν πολλές καταγγελίες από την περιοχή λένε πως ναι μεν πήραν μήνυμα 112 αλλά πολύ αργά.




Στην Εύβοια ο υφυπουργός δήλωνε ότι «όταν έχεις ένα φαινόμενο δεν ζητάς καμία εκκένωση. Τι να ζητούσαμε εκκένωση όταν η περιοχή είναι έξω πλημμυρισμένη;» αλλά στην Καρδίτσα δηλώνει ότι «παρακολουθούμε το φαινόμενο με μεγάλη προσοχή και όλη η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση».


Φοβερή εγρήγορση. Σαν τις δηλώσεις που έκανε για το Ιόνιο, για τον «Ιανό» ο Νίκος Χαρδαλιάς, δηλώσεις του τύπου αν μένετε σε υπόγεια, να πάτε σε συγγενείς ή φίλους. Οχι δηλώσεις «έχουν οργανωθεί χώροι κατάλληλα για να τους υποδεχτούν. Κλειστά γήπεδα, δημαρχεία, σχολεία, αίθουσες εκδηλώσεων εξοπλισμένα με κρεβάτια, κουβέρτες, τρόφιμα και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης» όπως έγραψε και η Ελενα Ακρίτα αλλά δηλώσεις να πάτε στον μπατζανάκη σας που μένει δύο ορόφους πιο πάνω (δεκατρείς ορόφους πάνω από τη γη).


Εν τω μεταξύ η ΕΜΥ το είχε προβλέψει για τη Θεσσαλία από την Πέμπτη το βράδυ. Οχι τίποτε άλλο, απλώς επειδή άκουγα χθες τον Νίκο Στραβελάκη στον ΣΚΑΪ να λέει πως η ΕΜΥ πιάστηκε στον ύπνο.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου