Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2020

Περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες κλείνουν στις 12 το βράδυ στις «κόκκινες» περιοχές







Από το μέτρο που αφορά όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης και το οποίο θα ισχύει στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές μέχρι τις 4 Οκτωβρίου εξαιρούνται βενζινάδικα και φαρμακεία


Νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στις επιβαρυμένες περιοχές ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα, με τη συμμετοχή του επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας,Γκίκα Μαγιορκίνηκαι του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στις επιβαρυμένες επιδημιολογιακά περιοχές όπως στην Αττική, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Κρήτης, Λέσβο και Μύκονο απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων λιανικής πώλησης από τις δώδεκα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί. Το μέτρο αφορά περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα με ψιλικά και κάβες ενώ από το μέτρο εξαιρούνται τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία. Το μέτρο θα ισχύει από αύριο, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 05:00 το πρωί έως τις 4 Οκτωβρίου.





Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι από αύριο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ανοίγουν στις 5 το πρωί αντί στις 7.

Όπως είπε ο υφυπουργός η περιφέρεια Τρικάλων εισέρχεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων, με χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων.

«Καμπανάκι» Μαγιορκίνη για την Αττική

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας παραμένει ανησυχητικό ενεργό, ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι τα κρούσματα παραμένουν σταθερά πάνω από 300 με εξαίρεση σήμερα που ανακοινώθηκαν 286 νέες περιπτώσεις, ενώ πέντε άνθρωποι ανά ημέρα χάνουν τη ζωή τους, με εξαίρεση τη χθεσινή ημέρα, που εννέα άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές του ιού.
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί










Είπε, ακόμα, ότι το ποσοστό θανάτων επί διαγνώσεων είναι μικρότερο από ό,τι στο πρώτο κύμα και αυτό πιθανόν να οφείλεται στο πιο εκτεταμένο testing. Όπως τόνισε, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιός είναι λιγότερο μεταδοτικός, καθώς δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία. «Ο ιός είναι τόσο επικίνδυνος όσο και στο πρώτο κύμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το κλείσιμο των σχολείων είναι το προτελευταίο μέτρο, επαναλαμβάνοντας πως το lockdown παραμένει το ύστατο μέτρο αλλά και πως η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του ΕΟΔΥ με παρουσία σε κεντρικές πλατείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου