Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020

Αυτά είναι τα νέα έκτακτα μέτρα στην Αττική! 164 νέα κρούσματα σήμερα




Τηλεργασία, ξενοδοχεία καραντίνας και «φρένο» στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.Τα επιπλέον έκτακτα μέτρα στην Αττική για να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.



Με τα κρούσματα κορονοϊού να είναι στα ύψη – 339 και την Παρασκευή (18/09) – ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για την Αττική. Μέσα σε διάστημα τριών ημερών η κυβέρνηση αναγκάζεται να ανακοινώσει νέους περιορισμούς και τα νέα μέτρα έγιναν γνωστά από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα έκτακτα μέτρα (που ξεκινούν από τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 4 Οκτωβρίου) για να περιοριστεί ο κορονοϊός στην Αττική είναι τα εξής:

Ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους (εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων όπως τα καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος).
Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους κηδείες και βαπτίσεις.
Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 στις απολύτως αναγκαίες και να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Για την Αττική επίσης αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες π. χ. μετανάστες σε ξενοδοχεία καραντίνας
Για την προστασία της υγείας των εργαζομένων λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα: -Υποχρεωτική τηλεργασία για εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως. -Μετακινήσεις από και προς την εργασία σε τρία κύματα για το δημόσιο τομέα. Στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί.
Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε 4 κύματα. Εντός διώρου από την έναρξη και λήξη της εργασίας.







Αρχικά πήρε τον λόγο ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Η αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τρίτη (15/09) θα φανεί σε 10 ημέρες είπε ο και συνέστησε αποφυγή του συγχρωτισμού. Είπε ακόμα ότι η μάσκα λειτουργεί σε επίπεδο ατομικής προστασίας αλλά βοηθάει και στην συρρίκνωση της μετάδοσης.




Τι ζήτησε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την τήρηση των νέων μέτρων

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, πριν ανακοινώσει τα νέα μέτρα, εξήγησε το γιατί και το πώς φτάσαμε σ’ αυτά. Η Αττική είναι στο πορτοκαλί είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και πρόσθεσε ότι πρέπει η κυβέρνηση να παρέμβει. Ανέφερε ότι σε γειτονιές της Αθήνας είναι οι αστείες των περισσότερων κρουσμάτων. Τα 2.100 από τα πάνω από 4.000 κρούσματα είναι στην Αττική και τα 966 είναι στον Δήμο Αθηναίων.

«Προχωράμε σε πρόσθετα μέτρα για ευάλωτες ομάδες. Πρόσθετα τεστ και ελέγχους σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων. Μεταφορά ανθρώπων που είναι θετικοί στον ιό σε ξενοδοχεία καραντίνας», υπογράμμισε και είπε ότι τα θετικά κρούσματα στην Αττική διασπείρονται σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. «Ζητάμε από τον κόσμο της εργασίας να συμπράξουν απέναντι στον κοινό εχθρό και να τηρούν τα μέτρα», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.


Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι όλος ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με τον ιό και όπως έχει φανεί από τα μέτρα που λήφθηκαν αυτά είχαν αποτέλεσμα. Έδωσε έμφαση σε δυο σημεία: στην αποφυγή συγχρωτισμού και στην χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

Η απόφαση για νέα μέτρα είχε γίνει γνωστή επίσημα στη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης την Παρασκευή (18/09) για την πορεία της επιδημίας από τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης και τον εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.




Η κατανομή των νέων κρουσμάτων κορονοϊού

Για ακόμα μία μέρα τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική είναι στο «κόκκινο» καθώς εντοπίστηκαν 164, την ώρα που σε ολόκληρη τη χώρα είναι 339. Την ίδια ώρα άλλες τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες έχουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Ο λόγος για τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τη Λέσβο.

Δείτε τον «χάρτη» των νέων κρουσμάτων
39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
164 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
7 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
17 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας , εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστή συρροή
13 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Μόριας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβέζης
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου, εκ των οποίων τα 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Σάμου
11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
20 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου