Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020

Κακοκαιρία «Ιανός»-Χαρδαλιάς: Πολύ κρίσιμο το επόμενο 9ωρο (Video)




Πολύ κρίσιμες είναι οι επόμενες εννιά ώρες για την πορεία της κακοκαιρίας «Ιανός», σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι "παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή" και είπε ότι "περιμένουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις στην Κεντρική Ελλάδα. Πολύ κρίσιμο θα είναι το επόμενο 9ωρο".


Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι "ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά για περίπου 6-9 ώρες και μετά θα αρχίσει εξασθενημένος να κινείται νότια και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου.

Ένα κομμάτι του κυκλώνα κινείται Βορειοανατολικά και συναντά ένα μελτέμι. Αυτό δημιουργεί μια σύγκλιση που θα προκαλέσει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, καταιγίδες και βροχοπτώσεις. Θα έχουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις στην Κεντρική Ελλάδα από το απόγευμα και μετά.

Θα επηρεάσει και τη νότια Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα. Ενδέχεται περιοχές όπως η Φθιώτιδα, η Μαγνησία, η Καρδίτσα, η Βοιωτία και πιθανόν η Βόρεια Εύβοια να παρουσιάσουν έντονες καταιγίδες και να δεχτούν μεγάλο όγκο νερού από το απόγευμα και μετά. Αυτό το μέτωπο θα κινηθεί βόρεια και ανατολικά και ίσως επηρεάσει την Κόρινθο και την Αττική από το βράδυ σήμερα αργά και το Σάββατο.

Στην Αττική θα εκδηλωθεί όχι ως κυκλώνας αλλά με έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση οι προβλέψεις είναι για 9 ώρες και παρακολουθούμε το φαινόμενο".

Ακόμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι "συνεχίζεται η μάχη στη Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Υπάρχουν ζημιές, όχι κάτι μη αντιμετωπίσιμο, ενώ δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου