Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2020

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα – Ο Ερντογαν ζητάει επιβολή λογοκρισίας στα Ελληνικά ΜΜΕ και ο Μητσοτάκης σκύβει το κεφάλι


Θρασύτατη επιλογή του Ερντογαν να βάλει τους κολαούζους και τους παρατρεχάμενους του στην Τουρκια να κάνουν επιθετικές δηλωσεις για ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δημοκρατία.

Ο Ερντογαν που όταν στην Γερμανία εκτέθηκε έργο τέχνης που τον έδειχνε σε ανάρμοστη στάση με με μια μπανάνα δεν ήταν τόσο επιθετικός με τα Γερμανικά ΜΜΕ και πρόσεχε τα λόγια του, τωρα έχει ξεσαλώσει καθώς στην Ελλάδα βρίσκει και τα κάνει.

2AB1052D B814 4ED5 A5FA 518C6449CF25

Το περίφημο έργο τέχνης με την μπανάνα.

Η Ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να υψώσει το ανάστημα της απέναντι στον Ερντογαν και ο Πετσας έκανε δήλωση υποτέλειας συγκεκαλυμμένη όσο μπορούσε κάτω από ατάκες για ελευθεροτυπία, ελευθερια λόγου και ανεξαρτησία του τύπου.

Είναι η δεύτερη πράξη υποτέλειας της ελληνικής πολιτείας απέναντι στην Τουρκια μέσα σε λίγες μέρες μετά την καταδίκη στον Έβρο του αγρότη που προσπάθησε να συλλάβει πέντε Τούρκους που πέρασαν τα συμφορά μας. Εκεί η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο στον αγρότη, εντελως αδικαιολόγητα.

07C0A455 743C 4B57 8C5A 3353AC596FD2

Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι άραγε; Να κυνηγάει η ελληνική πολιτεία όσους γράφουν οτιδήποτε εναντίον της Τουρκίας και του Ερντογαν στο διαδίκτυο; Γιατί αυτό θα συμβεί.

320E3FDC 4DF7 4E41 A1DC 89D48AC02F98

Το 2016 όταν είχε γίνει το πραξικόπημα στην Τουρκια 8 Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν έρθει με ελικόπτερο στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο. Η ελληνική δικαιοσύνη τότε τους προστάτευσε και η τότε ελληνική κυβέρνηση παρά τις πιέσεις που δέχτηκε δεν έκανε πίσω και τους παρέδωσε στην Τουρκια αλλά ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία που ορίζει η ελληνική πολιτεία σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν αυτό είχε συμβεί με την σημερινή κυβέρνηση, οι άνθρωποι αυτοί θα σάπιζαν σε χρόνο dt στα Τουρκικά μπουντρούμια.

Προφανώς οι Τουρκοι έχουν πάρει χαμπάρι ότι η λογική Σημιτη αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτακη και είναι πολύ πιθανόν να την βλέπουν και σαν διάδοχο της κυβέρνησης εκσυγχρονιστών της εποχής εκείνης.

Της εποχής του Οτσαλάν που παραδόθηκε βορρά στους Τούρκους και των Ιμιων που έγιναν πλέον γκρίζες ζώνες στον χάρτη.

Και η κυβέρνηση με την στάση της και με τους τεμενάδες του Πετσα στον Ερντογαν κατόπιν εντολής του Μητσοτακη όσο αφορά το πρωτοσέλιδο της εφημεριδάς Δημοκρατία στέλνει μήνυμα στην Τουρκια πως η Ελλάδα είναι πρόθυμη να θυσιάσει ακόμη και πολιτικές ελευθερίες των πολιτων της για χάρη του Ερντογαν.

Αρκεί ο πολυχρονεμένος να βαρέσει το ντέφι στο ρυθμό που θέλει.

Ντροπή και μόνο ντροπή. kalinda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου