Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2020

Μαζεύει την ξεφτίλα της “υπεύθυνης δήλωσης φτώχειας” ο δήμος Θεσσαλονίκης: Ήθελε οι γονείς να υπογράφουν “δήλωση” ότι δεν μπορούν να δώσουν πρωινό στα παιδιά τους!





Να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ανέχειας καλούσε γονείς παιδιών ο δήμος Θεσσαλονίκης όπου θα ομολογούν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δώσουν στα παιδιά τους πρωινό, προκειμένου να μπορούν να λαμβάνουν το πρωινό κολατσιό στο σχολείο!
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η εξευτελιστική “υπεύθυνη δήλωση”, ο δήμος αναγκάστηκε να το πάρει πίσω, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου να ζητά την ανάκλησή της, ομολογώντας παράλληλα ότι μάλλον δεν διάβασε καν το έγγραφο προτού αυτό σταλεί στους γονείς:
«Αμέσως μετά την ενημέρωσή μου για το κείμενο – υπεύθυνη δήλωση που εστάλη στα σχολεία για τη συμμετοχή μαθητών στο πρόγραμμα πρωινού από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ζήτησα την άμεση ανάκλησή του και την ορθή επανάληψη αυτού. Μέριμνα του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η βοήθεια των ευπαθών ομάδων, τις οποίες επιθυμεί να προστατεύει. Σημειώνεται δε ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις και τα στοιχεία των μαθητών συγκεντρώνονται και παραμένουν με ευθύνη του Διευθυντή/ντριας στο σχολείο και στον Δήμο αποστέλλεται μόνον ο αριθμός των ωφελούμενων μαθητών/τριών».
Το θέμα ανέδειξε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου: «Η υπεύθυνη δήλωση, την οποία ζητά ο Δήμος Θεσσαλονίκης να συμπληρώσουν οι γονείς που επιθυμούν να λαμβάνει το παιδί τους πρωινό κολατσιό στο σχολείο, λόγω οικονομικής δυσχέρειας είναι ντροπιαστική», τόνισε σε χθεσινή της δήλωση η κ. Νοτοπούλου.
Και πρόσθεσε: «Διαχωρίζει και στιγματίζει παιδιά και την οικογένειά τους, αντί να βοηθήσει επί της ουσίας στην επίλυση του προβλήματος. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αντί να διεκδικήσει σχολικά γεύματα προκειμένου να απευθυνθεί στο σύνολο των μαθητών, συμβάλλοντας στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, ζητώντας από τους γονείς να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση αδυναμίας να ταΐσουν τα παιδιά τους!».
Είχε δε καλέσει το Δήμο «να αποσύρει τις συγκεκριμένες, απαράδεκτες, υπεύθυνες δηλώσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια των γονιών και όλων μας!». Όπως και, τελικώς, έγινε.
πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου