Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020

Τι θα κάνουν ο Σαμαράς και οι «μακεδονομάχοι» βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία;...




Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τις διακρατικές συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία. Η μετατροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε «βορειομακεδονομάχο» και η υποκριτική προεκλογική στάση της ΝΔ που δίχασε τον ελληνικό λαό...


«Ό,τι κατουράς στη θάλασσα το βρίσκεις στο αλάτι», έλεγε ο θυμόσοφος Χαρίλαος Φλωράκης και η περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών τον δικαιώνει απολύτως. Η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά... συνέβαλε τα μέγιστα στον διχασμό του ελληνικού λαού, συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις κατά της «προδοτικής» Συμφωνίας των Πρεσπών και «τρέφοντας» τις «συγκεντρώσεις της περικεφαλαίας» με τα ακραία συνθήματα, που μόνο ευρωπαϊκή χώρα δεν θύμιζαν, ενώ οδηγούσαν σε επιθέσεις εναντίον βουλευτών και σε απειλές με σφαίρες και όπλα κατά εκείνων που επεχείρησαν να επιλύσουν ένα θέμα που επί δεκαετίες ταλάνιζε την πολιτική ζωή του τόπου!


Την ίδια στιγμή, μάλιστα, η ηγεσία της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης έδινε υποσχέσεις σε κορυφαία στελέχη χωρών που πίεζαν για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για τα δικά τους συμφέροντα, πως ανεξαρτήτως των αντιδράσεών της στη Συμφωνία, θα τη σεβαστεί και πως όταν γίνει κυβέρνηση δεν θα την αμφισβητήσει-επί των δεσμεύσεων αυτών έχει πολλά να γράψει ο ιστορικός του μέλλοντος, όταν ανοίξουν αρχεία ξένων κρατών ή αρχίσουν να μιλούν ξένες προσωπικότητες.


Η «κολοτούμπα» Μητσοτάκη φάνηκε και από τις δηλώσεις Ζάεφ για τη στήριξη που ο νέος πρωθυπουργός δίνει στην κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και από την τοποθέτησή του «Ζόραν η συμφωνία έγινε, να κάνουμε τώρα δουλειές» ή από τη δήλωση Ζάεφ πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς».


Η κυβέρνηση, μάλιστα, φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση τρεις διακρατικές συμβάσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, με την αξιωματική αντιπολίτευση να προειδοποιεί από τώρα ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Στόχος της ασφαλώς είναι να υπάρχει πρόβλημα στη συνοχή της Νέας Δημοκρατίας ή να εκτεθούν ακόμα περισσότερο οι βουλευτές του κόμματος που πρωτοστάτησαν στα συλλαλητήρια εναντίον της «προδοσίας και του ξεπουλήματος της Μακεδονίας»!


Μεταξύ αυτών είναι και ο Αντώνης Σαμαράς, που συμμετείχε μάλιστα προσωπικά στο συλλαλητήριο των Αθηνών την ώρα της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ένα συλλαλητήριο με ακραίους τόνους και ακροδεξιά χαρακτηριστικά, που έφτασε μέχρι την προσπάθεια κάποιων με επικεφαλής τους χρυσαυγίτες, να εισέλθουν στη Βουλή!


Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είναι σε δεινή θέση, καθώς έχει σοβαρούς προβληματισμούς με την εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ιδίως στα ελληνοτουρκικά, ενώ εξαντλείται ο χρόνος που διαθέτει, είτε να αντιδράσει, είτε να συμβιβαστεί με την ακολουθούμενη πολιτική, απαρνούμενος τον εαυτό του.


Ο χρόνος θα δείξει τι τελικά θα επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος όντως πορεύτηκε από το 1991 και μετά σε πολύ δύσκολες συνθήκες, κατηγορήθηκε για πολλά, αλλά ποτέ κανένας δεν αμφισβήτησε τη συνέπεια των θέσεών του στα εθνικά θέματα. Το ίδιο κρίσιμη θα είναι η ψηφοφορία και για πολλούς «μακεδονομάχους» βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους ψηφοφόρους τους, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί ήδη τον πρωθυπουργό να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη συζήτηση στη Βουλή. Αν μη τι άλλο, από την κύρωση των διακρατικών συμφωνιών για τη Βόρεια Μακεδονία, δεν θα πλήξουμε!


ΥΓ: Υπενθυμίζεται ότι τη μια διακρατική συμφωνία με τη Βόρειο Μακεδονία υπογράφει και ο υπουργός Οικονομίας Άδωνις Γεωργιάδης…
Βασίλης Σκουρής
ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου