Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2020

Απασφάλισε ο Στρατηγός Ζιάζιας κατά Μητσοτάκη (Βίντεο)


Απασφάλισε ο Στρατηγός Ζιάζιας κατά Μητσοτάκη που ωραιοποιεί τις Τουρκικές προκλήσεις για να υποχωρήσει

netakias.com
Ανήσυχος και προβληματισμένος ο στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς από την προσπάθεια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να ωραιοποίηση την ελληνοτουρκική κρίση για να καθίσει πιο στο τραπέζι του διαλόγου
Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και ο καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Εξασθενημένο είναι το πολεμικό κλίμα στον τουρκικό τύπο, όμως συνεχίζεται το παιχνίδι της διπλωματίας με έντονο παρασκήνιο. Οι διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία είναι σε εξέλιξη και όλα δείχνουν πως τα πράγματα οδεύουν προς τον 61ο κύκλο των διερευνητικών. Ο τουρκικός τύπος έχει ρίξει τους τόνους και γίνεται λόγος για αποκλιμάκωση, ωστόσο το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» με νέα Navtex ανανεώνει την παρουσία του στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.
Το βράδυ της Παρασκευής (19/9) εκδόθηκαν δύο ακόμα Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μεταξύ Λέσβου και Χίου. Το ερώτημα είναι πώς θα πάμε μέχρι την Πέμπτη που είναι η σύνοδος Κορυφής που θα ασχοληθεί με τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας υποστήριξε ο κ. Λάβδας και ακόμα και αν υπάρξουν κυρώσεις, ποιες θα είναι οι συνομιλίες. Το περιεχόμενο της ατζέντας των συνομιλιών και το ζήτημα της Κύπρου, η οποία δέχεται σκληρή πίεση από την Τουρκία για να εγκαταλείψει την πρόθεσή της για βέτο στις κυρώσεις στη Λευκορωσία, είναι δύο στοιχεία, τα οποία κατά τη γνώμη του καθηγητή οδηγούν σε αδιέξοδο και όχι σε έναρξη ουσιαστικών και βιώσιμων συζητήσεων.
Από την πλευρά του ο κ. Ζιάζιας, υποστήριξε πως η Τουρκία όχι μόνο δε δήλωσε ότι αποχωρεί ή αποκλιμακώνει, αλλά ανακοίνωσε ότι έστειλε το ερευνητικό σκάφος για συντήρηση και ζήτησε διάλογο για όλα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης εξέδωσε άμεσα Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Σημείωσε πως συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις πειρατικές ενέργειες με το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» και με ερευνητικό σκάφος στην ΑΟΖ της Κύπρου χωρίς η χώρα μας αυτό να το θεωρεί πρόκληση για τον ελληνισμό της Κύπρου.
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ,ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου