Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2020

Συνάντηση Μητσοτάκη-Αλαφούζου...




...φέρνει εξελίξεις για τον Βοτανικό!...


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Total Football».


Η... συνάντηση αυτή καταδεικνύει με σαφήνεια, αφενός ότι το εγχείρημα της Διπλής Ανάπλασης μπαίνει στην τελική του ευθεία και αφετέρου ότι ο Παναθηναϊκός έχει στο πλευρό του την κυβέρνηση, γεγονός που σίγουρα μπορεί να παίξει σημαίνοντα ρόλο για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου μεγαλεπήβολου πρότζεκτ.


Η άμεση εμπλοκή του πρωθυπουργού της χώρας και η συνάντησή του με τον Γιάννη Αλαφούζο σχετίζεται με το γεγονός ότι η χρηματοδότηση του πρότζεκτ δεν μένει στο στενό πλαίσιο του Δήμου Αθηναίων, του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά είναι Νόμος του Κράτους και απαιτεί σύνθετα κονδύλια τα οποία αφορούν διάφορα υπουργεία καθώς επίσης και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Για αυτόν ακριβώς τον λόγο γίνεται το τελευταίο διάστημα εντονότερη προσπάθεια και κορυφώνονται οι συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να «δεθεί» από παντού η υλοποίηση του πρότζεκτ.


Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σύνολο των απαιτούμενων κονδυλίων ξεπερνάει το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, μια και δεν αφορά μόνο στην προοπτική του νέου γηπέδου στον Παναθηναϊκό και των σύγχρονων εγκαταστάσεων στον Ερασιτέχνη, αλλά πολύ μεγάλες δομικές αλλαγές στα οδικό δίκτυο, τα δίκτυα υποδομής, χώρους πράσινου και πολλά άλλα.


Τα παραπάνω σχετίζονται με τον εξορθολογισμό της ενεργειακής κατανάλωσης, τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως επίσης και για το ατμοσφαιρικό και το ακουστικό περιβάλλον, με στόχο την πλήρη αναβάθμιση της περιοχής.


Όπως υπογράμμισε και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο «Οlympia Forum», «είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο προφανώς είναι σύνθετο και προφανώς είναι και πολύπλοκο. Ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο μπορεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αθήνας».


Κατά συνέπεια απαιτείται μεγάλη προσοχή και μελετημένες κινήσεις απ’ όλες τις πλευρές, με τον Παναθηναϊκό να επιχειρεί στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης να πάρει αυτό που του αναλογεί, ήτοι ένα γήπεδο μέχρι 40 χιλιάδων θέσεων...


sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου