Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2020

«Έκλαψα, έπαιρνα χαπάκια για να κοιμηθώ, δεν έτρωγα μέρες» – Τι αποκάλυψε η Διαμαντοπούλου





«Και βόμβες μού βάλανε, και απειλητικά μηνύματα είχα, και τον γιο μου παρενοχλούσαν»


«Υπήρξαν πολλές στιγμές που έκλαψα, που έπαιρνα χαπάκια για να μπορέσω να κοιμηθώ, που δεν έτρωγα μέρες γιατί το στομάχι μου είχε κλείσει, αλλά ποτέ δεν είπα “θα τα παρατήσω”».

Αυτές ήταν μερικές από τις στιγμές που έζησε στην πολιτική η πρώην βουλευτίνα και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, όπως τις περιέγραψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Marie Claire», με αφορμή το νέο της βιβλίο «Από το Ντεσεβό στο Drone».

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις κόντρα στις αλλαγές που επιχείρησε να κάνει στην Παιδεία ως αρμόδια υπουργός, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Και βόμβες μού βάλανε, και απειλητικά μηνύματα είχα, και τον γιο μου παρενοχλούσαν. Ηταν μια εποχή όπου οι μεταρρυθμίσεις δεν είχαν μόνο λεκτική βία, είχαν και πραγματική βία. Ηταν το 2011 σας θυμίζω. Οταν έκλεισα τα πρώτα 35 Τμήματα μπροστά στο σπίτι μου άδειαζαν απορριμματοφόρα δήμων. Ηταν πολύ μεγάλη η σύγκρουση.

Άξιζε όμως τον κόπο. Πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, της κοινωνίας και της πολιτικής συνασπίστηκαν για να πετύχουμε κάτι νέο και μεγάλο για την Παιδεία».

Στη συνέχεια, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «προσωπικά, έκανα την υπέρβαση του φόβου για το πολιτικό κόστος.

Ο φόβος αυτός εμποδίζει τους πολιτικούς να φύγουν μπροστά, απαξιώνει εν τέλει την πολιτική επιτρέποντας σε πολλούς να ισοπεδώνουν κάθε προσπάθεια, αλλά και να τσακίζουν ανθρώπους και υπολήψεις.

Είπα δεν “θα τα παρατήσω”. Υπήρξαν πολλές στιγμές που έκλαψα, που έπαιρνα χαπάκια για να μπορέσω να κοιμηθώ, που δεν έτρωγα μέρες γιατί το στομάχι μου είχε κλείσει, αλλά ποτέ δεν είπα “θα τα παρατήσω”.

Η μεταρρύθμιση που προσπαθήσαμε τότε να κάνουμε είναι να αλλάξουν και το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο. Αξιολογημένο Λύκειο, Εθνικό Απολυτήριο και αξιολογημένο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα βάζει τους δικούς του όρους για τις εισαγωγικές. Αν δεν κάνεις αυτές τις αλλαγές, τι θα κάνεις με τη βάση του 10; Είναι πολύ βαθιές οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου