Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2020

Σταϊκούρας: Πραγματικότητα και κ. Τσίπρας είναι λέξεις ασύμβατες - ΒΙΝΤΕΟ





"Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επαναλαμβάνει τη φράση "αυτή είναι η πραγματικότητα". Πραγματικότητα και κ. Τσίπρας είναι λέξεις ασύμβατες. Εικονική πραγματικότητα και κ. Τσίπρας είναι...γνωστό και οι πολίτες το έχουν ταυτίσει" τόνισε στη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι "κυβερνήσατε τεσσεράμισι χρόνια και αποδείχθηκε ότι η οικονομία δεν είναι το ατού σας. Έχει αποδειχθεί ότι και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών- να θυμίσω τη Μάνδρα, το Μάτι- δεν είναι το ατού σας. Αλλά ούτε και η διαχείριση των θεσμικών ζητημάτων. Άρα πολλή προσοχή όταν κουνάτε το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση".

Συνεχίζοντας ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι "όταν μιλάτε για συγγνώμη, προφανώς πρέπει να πείτε πολλές περισσότερες συγγνώμες για όλα αυτά" και πρόσθεσε:


"Ας ακούσουμε την κοινωνία. Η κοινωνία ξέρετε τι λέει; Ευτυχώς που δεν κυβερνάτε εσείς σήμερα. Γιατί αν κυβερνούσατε εσείς σήμερα, δεν θα είχαμε αντιμετωπίσει τα θέματα με αυτή τη σοβαρότητα".

Για τα μέτρα που αφορούν στις πληγείσες περιοχές ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι " είπα ότι τα μέτρα είναι συμπληρωματικά. Μίλησα για 12 μέτρα. Προφανώς δόθηκαν έγκαιρα τα μέτρα. Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2020 δηλ. λίγες ώρες μετά το συμβάν. Και κάθε τέσσερις μέρες ερχόμαστε εδώ και λογοδοτούμε για την πορεία υλοποίησης των μέτρων. Άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει για 5.000 και 8.000 και για μέτρα που δεν έχουν υλοποιηθεί. Στην περίπτωση της Εύβοιας έγιναν 1.422 αιτήσεις και έχουν πληρωθεί έως σήμερα 622. Δεν έχουν πληρωθεί μόνο οι αιτήσεις που είναι εντελώς εσφαλμένες".

"Εμείς δεν σπαταλάμε πόρους, αλλά δημιουργούμε πόρους και τους αξιοποιούμε επ' ωφελεία των πολιτών" είπε ακόμη ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα πλεονάσματα.

Απαντώντας επίσης στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη δήλωσή του ότι "η χώρα είναι σε τέλμα και χρεοκοπημένη", ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ότι "μην πάμε πίσω στο πρώτο εξάμηνο του 2015... Ξέρουμε πολύ καλά ποιος έβαλε τη χώρα στα μνημόνια, ποιος οδήγησε τη χώρα στο τέλμα. Είπατε ότι μέσα στην κρίση δεν αξιοποιούσαμε πόρους για να επενδύσουμε στην Υγεία και μετά είπατε το κρίσιμο είναι πόσες κλίνες δημιουργείς πριν δημιουργηθεί η υγειονομική κρίση. Μεταφέρετε τα γκολπόστ δεξιά και αριστερά. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα στο ΕΣΥ υπάρχουν 775 κλίνες ΜΕΘ ΕΣΥ χωρίς ιδιωτικές κλίνες και τα στρατιωτικά νοσοκομεία και θα αυξηθούν πολύ περισσότερο".

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου