Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020

Νέο «μπάχαλο» με Χάρι-Μέγκαν: Οργή για την παρέμβασή τους πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ







Μάλλον πήγαν για καλό, αλλά ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κατάφεραν για άλλη μια φορά να φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το Μπάκιγχαμ και το σύνολο της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Αφορμή, αυτή τη φορά στάθηκε ένα βίντεο του πριγκιπικού ζεύγους των Σάσεξ, για το περιοδικό Time, στο οποίο κάλεσαν τους Αμερικανούς πολίτες να εγγραφούν για να ψηφίσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Το οποίο βίντεο ήταν σαφής και μεγάλη παραβίαση του πρωτοκόλλου, το οποίο θέλει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να μην ανακατεύονται σε καμία περίπτωση σε πολιτικά ζητήματα όπως οι εκλογές.

Πολλώ δε μάλλον αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο Χάρι δεν είναι Αμερικανός πολίτης και, ως εκ τούτου, δεν έχει καν το δικαίωμα να ψηφίσει, όπως ομολόγησε και ο ίδιος στο επίμαχο βίντεο.

Τα πράγματα, ωστόσο, γίνονται ακόμα πιο άβολα, καθώς στο βίντεο ο Χάρι εμφανίζεται να ζητά από τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν τη ρητορική του μίσους, την παραπληροφόρηση και τη διαδικτυακή αρνητικότητα ενώ η Μέγκαν συγκεκριμένα αποκάλεσε αυτήν την προεδρική κούρσα ως την πιο σημαντική εκλογή της ζωής τους.

Οι διατυπώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις, καθώς μοιάζουν με παροτρύνσεις υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, και τώρα το παλάτι του Μπάκιγχαμ θα πρέπει να δει πώς θα «μπαλώσει» την κατάσταση που οι Σάσεξ προκάλεσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου