Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2020

Υπαναχωρεί ο δήμαρχος για τα Καμμένα Βούρλα...




...μετά από εισαγγελική παρέμβαση...

Την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας προκάλεσαν οι ρατσιστικές αντιδράσεις κατοίκων στα Καμμένα Βούρλα ενάντια στη φιλοξενία λίγων δεκάδων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων σε...

παλιό ξενοδοχείο της περιοχής, και ο δήμαρχος, Γιάννης Συκιώτης, που δήλωνε προ ημέρων κάθετα αντίθετος φαίνεται πλέον να υπαναχωρεί.


Ο ίδιος μιλούσε για «σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μονίμων και επισκεπτών», ενώ το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε να ζητήσει την απομάκρυνση των προσφύγων από τον αστικό ιστό.


Την περασμένη Τετάρτη μερίδα της τοπικής κοινωνίας διαμαρτυρήθηκε έντονα και απέκλεισε συμβολικά την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, λόγω της άφιξης δύο λεωφορείων με πρόσφυγες στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης αναγνωρισμένων προσφύγων.


Μάλιστα, προχθές προχώρησαν σε μπλόκα για να εμποδίσουν τη μεταφορά φαγητού και κλινοσκεπασμάτων στο ξενοδοχείο για να ακολουθήσει ένταση μεταξύ ομάδων που είχαν περικυκλώσει το κτίριο, εμποδίζοντας την έξοδο εγκλωβισμένων ανήλικων...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου