Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2020

Ο Ερντογάν… «ανακάλυψε» φίλους του Οτσαλάν στη «Δημοκρατία»


Οι Τούρκοι στοχεύουν Κοττάκη, Φαήλο Κρανιδιώτη, Καλεντερίδη κ.α.

Ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου  CNN Türk με τίτλο «Αποκαλύφθηκε η σχέση του ΡΚΚ με την εφημερίδα, η οποία προσέβαλε τον Πρόεδρο Ερντογάν» αναφέρει πως η ελληνική εφημερίδα, η οποία δημοσίευσε «εξόχως προσβλητικό» τίτλο εναντίον του Προέδρου Erdoğan, συνέχισε να εκδίδεται (!!!) παρά την καταδίκη από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Προφανώς το τουρκικό κανάλι νομίζει ότι η Ελλάδα είναι η… Τουρκία, όπου ο Ταγίπ Ερντογάν αποφασίζει και διατάζει.

Μεταξύ των εργαζομένων του εντύπου, αναφέρει το CNN Turk, οι οποίοι διάκεινται από «ρατσιστική και επιθετική στάση» απέναντι στην Τουρκία, φάνηκε να υπάρχουν ονόματα, που συνδέονται με την «τρομοκρατική οργάνωση του PKK»

Συγκεκριμένα σημειώνεται στο ρεπορτάζ ότι στο προσωπικό της εφημερίδας συγκαταλέγεται ο «πράκτορας που βοήθησε τον Abdullah Ocalan», τον οποίο χαρακτηρίζει «τρομοκράτη» να διαφύγει στην Ελλάδα καθώς και ο Έλληνας δικηγόρος του.

Εν συνεχεία, κάνοντας αναφορά σε απόσπασμα της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, υποστηρίζεται ότι η «ρατσιστική» εφημερίδα, συνεχίζοντας τις προσβολές κατά του Προέδρου, δημοσίευσε έτερο άρθρο με τίτλο «Γιατί εξυβρίσαμε τον Erdoğan;».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι τα δύο ονόματα από το προσωπικό της εφημερίδας που προσέλκυσαν την προσοχή, ήταν του Σάββα Καλεντερίδη, «πρώην πράκτορα με σκοτεινό παρελθόν», όπως τον χαρακτηρίζει χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία και του Φαήλου Κρανιδιώτη, του Έλληνα δικηγόρου του «αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK», Ocalan.

Ειδικότερα για τον Καλεντερίδη σχολιάζεται ότι υπήρξε επίσης «πράκτορας της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών στην Τουρκία» ότι διαδραμάτισε «βασικό ρόλο» στη μεταφορά του «αρχηγού του ΡΚΚ Abdullah Ocalan στην Ελλάδα» και στη συνέχεια στην Κένυα το 1996. Τονίζεται δε ότι ήταν σωματοφύλακας του Ocalan στην Κένυα και ότι αργότερα συνέχισε τις σχέσεις του με την «τρομοκρατική οργάνωση» του PKK.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Φαήλο Κρανιδιώτη, καταγράφεται ανάρτηση στον λογαριασμό του σε social media, σχετικά με τον «σκανδαλώδη τίτλο», «Το ωραιότερο και ακριβέστερο εξώφυλλο μετά το 1974. Είμαι περήφανος για την εφημερίδα όπου αρθρογραφώ εδώ και 10 χρόνια».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Σε ρεπορτάζ του Barış Kılıç για το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu με τίτλο «Οι δικηγόροι του Προέδρου Ερντογάν καταθέτουν μηνυτήρια αναφορά εναντίον της ελληνικής εφημερίδας» και υπότιτλο «Οι δικηγόροι του Προέδρου Erdoğan κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά εναντίον των υπευθύνων της ελληνικής εφημερίδας ‘Δημοκρατία’, η οποία δημοσίευσε προσβλητικό πρωτοσέλιδο εναντίον του Erdoğan», αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:

·         Στην μηνυτήρια αναφορά, που συνέταξε ο δικηγόρος του Erdoğan, Hüseyin Aydın, και κατέθεσε στον Γενικό Εισαγγελέα Αγκύρας, οι Μανώλης Κοττάκης, Ανδρέας Καψαμπέλης, Γιώργος Γιατρουδάκης και Δημήτρης Ριζούλης καταδεικνύονται ως “ύποπτοι”. Στην αναφορά επισημαίνεται ότι στο πρωτοσέλιδο της έκδοσης της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 της εφημεριδάς, δημοσιεύθηκε φωτογραφία του Προέδρου Erdoğan με ‘προσβλητικό’ τίτλο, στην τουρκική και στην αγγλική.

·         Η αναφορά σημειώνει ότι, προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες και διώξεις από τις τουρκικές δικαστικές αρχές για το έγκλημα της ‘προσβολής κατά του Προέδρου’, σύμφωνα με το άρθρο 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα, το έγκλημα δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει τελεστεί στην Τουρκία, ούτε ο δράστης να βρίσκεται στην Τουρκία, ενώ δεν απαιτείται πρωθύστερο αίτημα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Σημειώθηκε ότι είναι νομικά δυνατό να ξεκινήσει μια άμεση έρευνα για τον ‘δράστη’, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε περιστάσεις.

·         «Οι εκφράσεις, που χρησιμοποίησε η ελληνική εφημερίδα εναντίον του Προέδρου Erdoğan, συνιστούν μια από τις χειρότερες εκδηλώσεις μιας δραματικής ηθικής κατάρρευσης», επισημαίνεται στην αναφορά καθώς και ότι:

«Όταν κοιτάζουμε τη σιωπή του ελληνικού κοινού, γίνεται κατανοητό ότι αυτή η ηθική κατάρρευση δεν περιορίζεται σε περιθωριακά στοιχεία. Η βωμολοχία είναι η γλώσσα εκείνων που δεν έχουν λέξεις να χρησιμοποιήσουν, ή που έχουν λόγια, αλλά στερούνται της ικανότητας να μιλούν στη ‘σωστή γλώσσα’. Η βωμολοχία είναι μεγάλη ντροπή και απεχθής πράξη όχι για τον αποδέκτη της, αλλά για εκείνον που την λέει. Ο στόχος αυτής της ειδεχθούς πράξης δεν είναι μόνο το πρόσωπο του Προέδρου αλλά και τα συμφέροντα του έθνους μας, που ο Πρόεδρός μας υπερασπίστηκε με αποφασιστικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο» (“Θάλασσα των Νήσων”, στο κείμενο).

·         Τονίστηκε ότι δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθεί στο πλαίσιο της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης.

·         Κάνοντας αναφορά στο άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, σημειώνεται ότι αυτή δεν αποτελεί δικαίωμα άνευ περιορισμών καθώς και ότι μπορεί να περιορίζεται βάσει των σκοπών, που ορίζονται στην παράγραφο του ίδιου άρθρου.

·         Το δικαίωμα προστασίας της φήμης και της ιδιωτικής ζωής γίνεται αποδεκτό τόσο από τη Σύμβαση όσο και από το Σύνταγμα ως ένας από τους νόμιμους σκοπούς για τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης.

·         Σχολιάζεται ότι οι ‘ύποπτοι’ χρησιμοποίησαν προσβλητικές εκφράσεις κατά της τιμής και της αξιοπρέπειας, της προσωπικότητας και της φήμης του Προέδρου Erdoğan, διαπράττοντας το έγκλημα της προσβολής κατά του Προέδρου, με αποτέλεσμα να ασκηθεί αγωγή εναντίον τους.

πηγή: https://hellasjournal.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου