Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020

Hurriyet: Η Τουρκία προσφέρει «τρεις Κύπρους» στην Αίγυπτο για να ακυρώσει τη συμφωνία με την Ελλάδα





Τραβηγμένα από τα μαλλιά τα σενάρια της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας


Σε διαβουλεύσεις βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες Τουρκίας και Αιγύπτου ώστε να υπάρξει προσέγγιση των δύο χωρών με απώτερο στόχο να ακυρωθεί η συμφωνία..Καΐρου – Αθήνας για την ΑΟΖ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.


Στο δημοσίευμα, που πάντως φαίνεται αρκετά τραβηγμένο, υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είχε αποκαλύψει στο πρόσφατο παρελθόν πως οι υπηρεσίες πληροφοριών των δύο χωρών βρίσκονται σε μυστικές επαφές. Μάλιστα, η αρθρογράφος τονίζει ότι πηγές της ισχυρίζονται πως η Τουρκία έχει προτείνει στην Αίγυπτο να υπογράψουν συμφωνία ανάλογη με αυτή που υπέγραψε η Άγκυρα με τη Λιβύη και ως αντάλλαγμα, η Άγκυρα δίνει στο Κάιρο χώρο που αντιστοιχεί τρεις φορές στην έκταση της Κύπρου.

Η αθρογράφος συμπληρώνει επίσης ότι «η Ελλάδα χρησιμοποιεί την Αίγυπτο. Παρ’ όλο που δεν έχουν κανένα άλλο κοινό συμφέρον, τραβάει την Αίγυπτο στο πλευρό της στη βάση της αντίθεσης τους προς την Τουρκία. Ωστόσο τώρα η Αίγπυτος έχει μια νέα πρόταση στα χέρια της Αν συμφωνήσει με εμάς για τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας θα προσθέσει στην οικονομία της περιοχή ίση με τρεις φορές την Κύπρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου