Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2020

Ιανός: Κόπηκε στα δύο η εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου, υποχώρησε γέφυρα (Photo/Video)






Πάνω από 7 ώρες παλεύουν πυροσβέστες, αστυνομικοί και πολιτική προστασία ανάμεσα σε 5 χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας για να σώσουν περιουσίες αλλά και ανθρώπους. Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή. Ο δρόμος από τη Λαμία προς το Καρπενήσι έχει κλείσει καθώς... σε μία απόσταση που ξεπερνά τα 15 χλμ έχουν δημιουργηθεί ποτάμια που ουσιαστικά έχουν ακινητοποιήσει δεκάδες οχήματα κατά μήκος του δρόμου.

Υποχώρησε γέφυρα



Σύμφωνα με το lamiareport.gr μετά το πλημμυρισμένο οδόστρωμα, ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου με την υποχώρηση της γέφυρας στο ύψος του Παλιουρίου Καστρίου.

Από το μεγάλο όγκο νερού υποχώρησε μεγάλο κομμάτι που ουσιαστικά έκοψε την εθνική οδό στα δύο αν και από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (18/9) είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία στο ύψος της διασταύρωσης Λουτρών Υπάτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κλήσεις στην πυροσβεστική είναι εκατοντάδες ωστόσο όμως δίνουν κύριο βάρος στην υποβοήθηση των ανθρώπων οι οποίοι ζητούν να μεταφερθούν σε περισσότερο ασφαλές περιβάλλον.

 

Οι πυροσβέστες με χωματουργικά οχήματα πλησιάζουν από σπίτι σε σπίτι για να μεταφέρουν άτομα τα οποία νιώθουν ανασφάλεια σε άλλα σπίτια συγγενών τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να μεταφέρουν ασθενείς ή ακόμη και ηλικιωμένους οι οποίοι καλούσαν σε βοήθεια.

Το ύψος του νερού στο χωριό Λιανοκλάδι στον κεντρικό δρόμο ξεπερνά τα 60 εκατοστά και έχει ακινητοποιήσει δεκάδες αυτοκίνητα μέσα στα νερά. Οι οδηγοί τους αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν αφού είχε διακοπεί και η κυκλοφορία και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο περιμένοντας την εκτόνωση της θεομηνίας.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση των πυροσβεστών για να μεταφερθούν με ασφάλεια.

Γενικά πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο ύψος του Τυροκομείου «Ρούμελη».

H κακοκαιρία Ιανός φαίνεται ότι έπληξε όλη την κορυφογραμμή από το Τρίλοφο μέχρι τη Στύρφακα με τα δύο ενεργά ρέματα να κάνουν για μία ακόμη φορά τη μεγάλη ζημιά.

Στη Γραμμένη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ καταστράφηκε γεώτρηση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τρία καταστρεμμένα μαντριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου