Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2013

Ποιοι επιχειρούν να βάλουν φωτιά στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

poioi-epixeiroun-na-valoyn-fotia-stis-ellinotoyrkikes-sxeseis- Τις τελευταίες ώρες η τουρκική μειονοτική κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα διακινεί πληροφορίες περί απόφασης της Τουρκίας που δήθεν καταργεί το αυτοδιοίκητο του ...
Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν λίγα 24ωρα πριν από την σύγκληση του «συμβουλίου συνεργασίας» των δύο χωρών και κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν την εικόνα εμπλοκής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος  θεωρεί τις σχετικές ανακοινώσεις και πληροφορίες μυθεύματα και ότι στερούνται βάσης. Μάλιστα για την θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη έχει ενημερωθεί και  το Υπουργείο Εξωτερικών από τις αρχές της εβδομάδας

Κύκλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χαρακτηρίζουν ανυπόστατες τις πληροφορίες που συνδέουν το αυτοδιοίκητο και τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της τουρκικής κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με την οποία, η απόφαση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία κοινοποιήθηκε ήδη στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και έχει ισχύ από χθες 1η Μαρτίου, προβλέπει ότι οι χριστιανοί ιερείς της Τουρκίας θα συνεχίζουν να ανήκουν πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όμως θα είναι οικονομικά εξαρτημένοι από το τουρκικό κράτος.

Στo πλαίσιo της νέας αυτής νομοθεσίας, όλοι οι διορισμοί ιερέων στις Ελληνορθόδοξες εκκλησίες θα γίνονται από το Διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας μετά από τη σύμφωνη γνώμη μιας πενταμελούς επιτροπής που θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, έναν εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών και τρεις Ελληνορθόδοξους θεολόγους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της τουρκικής μειονοτικής κίνησης για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα ΕΔΩ, η οποία στερείται βάσης σύμφωνα με κύκλους του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
- See more at: http://newpost.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου