Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2013

Αναβλήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – τρόικας για τη διαθεσιμότητα...


Η τρόικα έστησε τον Μητσοτάκη

Οι δύο πλευρές στη νέα συνάντηση θα εξετάσουν τον σχεδιασμό για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων.
Η προσμέτρηση στον συνολικό αριθμό των 4.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα...

απολυθούν το 2013, των εργαζομένων από τα αμυντικά συστήματα, μετά από την αναδιάρθρωσή τους, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα.

Επίσης, θα συζητηθεί και το θέμα των συμβασιούχων, που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων (υπολογίζονται σε περίπου 6.000) και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από τα δικαστήρια, μετά από νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά να προσμετρηθούν στις απολύσεις που ζητά η τρόικα.

Σύμφωνα με το Έθνος, η εναλλακτική πρόταση του υπουργείου, ώστε να κλείσει ο αριθμός των 4.000 απολύσεων του 2013 είναι η απόλυση των 1.370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ, λόγω κατάργησης των ειδικοτήτων στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού για την Υγεία.

Στη συνάντηση οι δύο πλευρές θα εξετάσουν τον σχεδιασμό για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, που θα προέλθουν κυρίως από τους ΟΤΑ, την Υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως έλεγαν συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε την περασμένη Παρασκευή στους εκπροσώπους της τρόικας ότι η υλοποίηση και της δεύτερης φάσης της διαθεσιμότητας θα προχωρήσει κανονικά, αλλά πως δεν μπορεί, εκ των πραγμάτων, να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει προηγουμένως η απαραίτητη αξιολόγηση.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, για πρώτη φορά αναφέρθηκε διεξοδικά στη μετάβαση από τους ποσοτικούς στόχους που έχουν τεθεί στους ποιοτικούς στόχους του υπουργείου. Όπως επισήμαναν, αναφέρθηκε στην ουσία της μεταρρύθμισης στο δημόσιο, δηλαδή στη διοικητική μεταρρύθμιση, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στη δραστική περικοπή των διοικητικών βαρών σε 13 κλάδους της οικονομίας και στην ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως, άλλωστε, έχει τονίσει κι ο ίδιος επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου