Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2017

Τουρκία: Οι Γερμανοί στρατιώτες αποχωρούν από τη βάση του Ιντσιρλίκ

Μετά από απόφαση του γερμανικού Κοινοβουλίου

Τα γερμανικά αεροσκάφη και τα στρατεύματα θα μεταφερθούν σε νέα βάση στην Ιορδανία, στην περιοχή Αλ Αζράκ, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία. Ξεκίνησε χθες, Κυριακή, η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Γερμανίας από την τουρκική αεροπορική βάση ....του Ιντσιρλίκ, από την οποία και υποστήριζαν την διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων της διεθνούς συμμαχίας -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους. Οι γερμανικές δυνάμεις πρόκειται να αναπτυχθούν στο έδαφος της Ιορδανίας, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο της υπουργού Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιε.

Τα γερμανικά αεροσκάφη και τα στρατεύματα θα μεταφερθούν σε νέα βάση στην Ιορδανία, στην περιοχή Αλ Αζράκ, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία. Η διαδικασία μεταφοράς θα διαρκέσει σχεδόν τρεις μήνες. Επίσης, η Γερμανία αναμένεται να αναστείλει και τις πτήσεις των αναγνωριστικών αεροσκαφών της, τύπου Τορνέιντο.

Η διαδικασία της αποχώρησης δρομολογήθηκε μετά την άρνηση της Άγκυρας να επιτρέψει την είσοδο Γερμανών κοινοβουλευτικών στη βάση τον περασμένο Μάιο.

Μάλιστα, το Βερολίνο είχε χαρακτηρίσει την εν λόγω απόφαση «τελείως απαράδεκτη» και είχε προειδοποιήσει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αποσύρει τους στρατιώτες του από τη βάση του Ιντσιρλίκ.

Η έναρξη της αποχώρησης ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, ενώ εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Γερμανίας, τον Ιούνιο κι ενισχύει την διάσταση απόψεων και διαφορών μεταξύ των δύο κυβερνήσεων σε μια σειρά από ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου