Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2017

Κομισιόν: Καθοριστικό βήμα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας η νίκη στη Μοσούλη

Το τέλος της κατοχής της πόλης της Μοσούλης στο Ιράκ είναι ένα «καθοριστικό βήμα» στη μάχη «για την εξουδετέρωση του ελέγχου των τρομοκρατών» από ορισμένες περιοχές του Ιράκ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.....

«Η ανακατάληψη της Μοσούλης από τα χέρια του Ισλαμικού Κράτους σηματοδοτεί ένα καθοριστικό βήμα για την εξουδετέρωση του ελέγχου των τρομοκρατών από ορισμένες περιοχές του Ιράκ και για την απελευθέρωση του λαού του», αναφέρουν η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Σε αυτήν, οι δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαιρετίζουν «το θάρρος του λαού του Ιράκ, της κυβέρνησής του και των ενόπλων δυνάμεών του και αποτίουν φόρο τιμής στους στρατιώτες και τους αμάχους που θυσίασαν τη ζωή τους για την επίτευξη αυτής της νίκης».


Η ΕΕ υπογραμμίζει επίσης «τη σημασία της προστασίας των αμάχων».

Η Μογκερίνι και ο Στυλιανίδης χαρακτηρίζουν «ουσιαστική» την αποκατάσταση της «εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων» ώστε οι Ιρακινοί να μπορούν να αρχίσουν να οικοδομούν ένα κοινό μέλλον.

Επίσης, διαβεβαιώνουν το Ιράκ για την υποστήριξη της ΕΕ σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και ασφάλειας, για να ξεπεραστούν «οι προκλήσεις» και να επιτευχθεί «η σταθεροποίηση και η συμφιλίωση».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου