Κυριακή, Ιουλίου 09, 2017

Οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης στην Κομοτηνή πίνουν… αλμυρό νερό

Με ένα σοβαρό πρόβλημα ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Δήμου Κομοτηνής και συγκεκριμένα οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης, καθώς οι βρύσες των σπιτιών του βγάζουν «αλμυρό» νερό.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία η γεώτρηση ....στην Πόρπη. Αυτό έγινε για να εξυπηρετηθεί η μεγάλη ζήτηση νερού, όμως αποδείχθηκε περισσότερο αλμυρή από το αναμενόμενο. Η ΔΕΥΑΚ επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα.

«Την καινούρια γεώτρηση την κάναμε με σκοπό να την δώσουμε σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι για να μην ξαναλειτουργήσουμε την αλμυρή της Πόρπης. Το θέμα είναι ότι ενώ στην περιοχή που χτυπήσαμε αυτήν την καινούρια γεώτρηση λειτουργούν οι άλλες καλές γεωτρήσεις η συγκεκριμένη έχει άλατα», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου μιλώντας στο xronos.gr.


«Παρόλο που κάναμε καθαρισμούς, παρόλο που αλλάξαμε το ύψος από το οποίο αντλεί τα νερά, συνεχίζει να είναι αλμυρή. Το νερό είναι αλμυρό, παρόλο που το αρδευτικό πεδίο όπου χτυπήσαμε είναι ίδιο με των άλλων γεωτρήσεων, που δίνουν καλό νερό», επεσήμανε εξηγώντας τα προβλήματα.

«Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε προβλήματα γιατί ήταν η πρώτη φορά που θέσαμε σε λειτουργία την αλμυρή γεώτρηση. Θέλαμε να δούμε αν θα αντέξουμε χωρίς την αλμυρή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η στάθμη πίεσης του νερού και ενδεχομένως να υπήρξαν κάποιες διακοπές στην Αρωγή και στην παραλία Μέσης», δήλωσε ακόμη και σημείωσε: «Πάντως την έχουμε σε χρήση, βέβαια την μειώσαμε αυτές τις μέρες γιατί είχαμε έντονα παράπονα από τους κατοίκους, γιατί όντως ήταν πολύ αλμυρό το νερό».Όσο για την λύση του προβλήματος ο ίδιος τόνισε πως ο Δήμος ψάχνει να βρει εξοπλισμό για να περιοριστεί η υφαλμηρότητα του νερού για να μπορεί να δοθεί σε χρήση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου