Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2017

«Αν καείς με Μητσοτάκη… φυσάς και τη Γεροβασίλη»...







Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, σε ποσοστό σχεδόν 80%, αρνήθηκαν την αξιολόγηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης πειθαρχώντας στην ακέφαλη, πλην...

αμετάβλητη πολιτικά, ΑΔΕΔΥ. H ΝΔ υποστήριξε εμμέσως την «λευκή απεργία» των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά η συμβολή του κ. Μητσοτάκη στην αποτυχία της αξιολόγησης πάει… πιο μακριά.

Επί υπουργίας Μητσοτάκη ως υπουργού Εσωτερικών, η προσπάθεια αξιολόγησης έμοιαζε με δαμόκλειο σπάθη, καθώς το 15% των υπαλλήλων επρόκειτο να απολυθούν, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους στην αξιολόγηση. Η σημερινή, από την υπουργό Ολ. Γεροβασίλη, είναι αρκετά ήπια χωρίς απολύσεις και προθέσεις τιμωρίας. Όμως η περίοδος Μητσοτάκη, δημιούργησε το φόβο ότι μια αξιολόγηση μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον για δυσμενή μεταχείριση.

Όμως όσο δεν ολοκληρώνεται, παραμένουν στις θέσεις τους οι προϊστάμενοι που ορίστηκαν χωρίς προσμέτρηση προσόντων με υπουργικές αποφάσεις. Αυτό προέβλεπε το - μεταβατικό - πλαίσιο που καταρτίστηκε επί Υπουργείας Μητσοτάκη. Αυτή και αν ήταν μεταρρύθμιση!

Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν δείχνει βιάζεται ή ότι έχει διάθεση να συγκρουστεί και ίσως επανέλθει με διορθωτικές κινήσεις ώστε να παρακάμψει την αποχή που υποκινεί η ΝΔ. Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να βιαστεί διότι η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι προαπαιτούμενο, για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση με τους δανειστές...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου