Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2018

Το «χωριό των παιδεραστών»: Η αλλόκοτη κοινότητα όπου ζουν 100 καταδικασθέντες για σεξουαλικά αδικήματα




Στη Φλόριντα

Ντοκιμαντέρ του BBC διερευνά τη ζωή στο παράξενο αυτό μέρος, δίνοντας «φωνή» στους θύτες και τα θύματα
Με την πρώτη ματιά, η κοινότητα «Miracle Village» μοιάζει με εξοχικό θέρετρο διακοπών, που περιτριγυρίζεται από καταπράσινες εκτάσεις και προσφέρει ...ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη βουή της πόλης. Στο εσωτερικό όμως των μικρών σπιτιών της ζουν άτομα που είναι υποχρεωμένα να κρατούν αποστάσεις από τη «φυσιολογική» κοινωνία.


Η μικρή κοινότητα έξω από την πόλη Παχόκι της Φλόριντα φιλοξενεί 100 άνδρες που έχουν καταδικασθεί για σεξουαλικά αδικήματα. Οι περισσότεροι αυτούς διαπράξει αυτά τα αδικήματα εις βάρος παιδιών, γεγονός που έχει «χαρίσει» στην τοποθεσία το προσωνύμιο «χωριό των παιδεραστών».




Στη Φλόριντα, οι καταδικασθέντες για σεξουαλικά αδικήματα αντιμετωπίζουν ισόβιες συνέπειες των πράξεών τους. Μόλις εκτίσουν την ποινή τους στη φυλακή αντιμετωπίζουν περιορισμούς και απαγορεύσεις που διαρκούν μέχρι τον θάνατό τους. Ένα παράδειγμα είναι ότι δεν μπορούν να ζουν σε ακτίνα 800 μέτρων από μέρη όπου συγκεντρώνονται παιδιά. Αυτή η απαγόρευση περιλαμβάνει όχι μόνο σχολεία και παιδικές χαρές, αλλά στάσεις λεωφορείων όπου περιμένουν μαθητές και πολλά άλλα μέρη.

Σε ορισμένες κομητείες τα μέτρα «προστασίας» είναι ακόμα πιο αυστηρά. Στο Μπράντφορντ τοποθετούνται κόκκινες πινακίδες έξω από τα σπίτια των καταδικασθέντων για σεξουαλικά αδικήματα με τα ονόματα και τα στοιχεία τους.

Το αποτέλεσμα είναι πολλοί αποφυλακισθέντες να σχηματίζουν δικές τους κοινότητες, αποκομμένες από τον «έξω κόσμο».



Την ζωή σε αυτές τις παράξενες κοινότητες στη Φλόριντα διερευνά ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC, εστιάζοντας στη μεγαλύτερη από αυτές, το διαβόητο «Miracle Village».

H δημοσιογράφος Stacey Dooley προσέγγισε τους κατοίκους του «χωριού των παιδεραστών» και μίλησε μαζί τους για τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν την απομόνωση και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Ένας από τους κατοίκους του «Miracle Village» είναι ο Chris Dawson που καταδικάστηκε στα 18 του επειδή έκανε σεξ με την 14χρονη τότε φιλενάδα του. «Είχαμε σχέση τρεις μήνες. Μου είπε ψέματα για την ηλικία της και είχε ψεύτικη ταυτότητα. Δεν είχα ιδέα ότι ήταν 14, όπως και κανείς από τους φίλους της. Παλιά έπαιζα ντραμς σε συγκρότημα, είχα φίλους. Εξαιτίας μιας ανοησίας η ζωή μου καταστράφηκε», είπε ο Dawson στη δημοσιογράφο.

Ο Chris είναι κάτοικος της κοινότητας



Πλέον ο Dawson έχει μια κοπέλα 25 ετών, την οποία γνώρισε στην εκκλησία.«Όταν μου είπε πού έμενε είχα κάποιους δισταγμούς, αλλά όσο τον γνώριζα και έβλεπα τον χαρακτήρα του άρχισα να ξεπερνώ την "ταμπέλα" του βιαστή», είπε η Lexi στο BBC.

Ωστόσο και οι δύο νέοι γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη «ταμπέλα» θα επηρεάσει τη ζωή τους δραστικά αν θελήσουν να παντρευτούν. «Αν κάνουμε παιδιά, δεν θα μπορούν να καλέσουν φίλους τους σπιτι και θα πρέπει να τους εξηγήσω γιατί ο κόσμος λέει παιδεραστή τον πατέρα τους», εξηγεί ο Chris.

Ένας άλλος κάτοικος της μικρής κοινότητας, ο 33χρονος Lewis είχε καταδικαστεί στα 18 του επειδή προσπάθησε να κάνει σεξ με ένα εννιάχρονο αγόρι. «Ο καθένας αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία» είπε στη δημοσιογράφο του BBC.

Την άποψη αυτή φυσικά δεν συμμερίζονται τα θύματα των συγκεκριμένων ανδρών, που έχουν και αυτά «φωνή» στο ντοκιμαντέρ.

Η Lauren κακοποιούνταν σεξουαλικά καθημερινά από τα 10 μέχρι τα 16 της χρόνια, από τον άνδρα που είχε προσληφθεί να την προσέχει όταν έλειπαν οι γονείς της.

Η Lauren και ο σύζυγός της δεν συγχωρούν



«Δεν υπήρχε ούτε μια μέρα που να μην υπέφερα σωματική ή ψυχολογικά. Ο βιαστής μου ουρούσε και αφόδευε πάνω μου και με είχε κάνει να πιστεύω ότι με αγαπάει. Στα 32 μου μου φαίνεται παράλογο αλλά όταν άρχισε η κακοποίηση ήμουν ακόμα παιδί και δεν καταλάβαινα. Ακόμα ξυπνάω έντρομη με εφιάλτες και για να πάω στον οδοντίατρο πρέπει να πάρω χάπια, αφού δεν αντέχω να είμαι κάπου ακινητοποιημένη ενώ κάποιος βάζει πράγματα στο στόμα μου. Εξοργίζομαι όταν ακούω τη φράση ότι αυτοί οι άνθρωποι εξέτισαν την ποινή τους», λέει στο ντοκιμαντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου