8. Hiller X-18
To πειραματικό αεροπλάνο μεταφοράς εμπορευμάτων κατασκευάστηκε από τα απομεινάρια προηγούμενων κατεστραμμένων αεροπλάνων. Βασικός σκοπός της παραγωγής του ήταν να τελειοποιηθεί η κάθετη απογείωση και η προσγείωση σε αεροδιαδρόμους μικρού μήκους.
7. Caproni Ca.60
Μοιάζει περισσότερο με ιπτάμενο πλοίο παρά με αεροπλάνο. Είχε τρεις «ορόφους» φτερών, ενώ οι καμπίνες είχαν πανοραμικά παράθυρα. Κατά τη δεύτερη πτήση του, το 1921 συνετρίβη στον ωκεανό χωρίς να καταφέρει ποτέ να κάνει την υπερατλαντική πτήση για την οποία προοριζόταν.
6. Snecma C-450 Coleoptere
Το αεροσκάφος μοιάζει περισσότερο με πύραυλο και κατασκευάστηκε στη Γαλλία τη δεκαετία του ’50. Αν και ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό για την εποχή, τελικά αποδείχτηκε και εξαιρετικά ασταθές και επικίνδυνο, με αποτέλεσμα να μην τεθεί ποτέ σε μαζική παραγωγή.
5. Blohm & Voss BV 141
Ένα μαχητικό αεροσκάφος που ανέπτυξε η γερμανική πολεμική βιομηχανία πριν τον Β’ ΠΠ και απέδειξε ότι η συμμετρία δεν έχει σχεδόν καμία αξία. Μοιάζει με την αεροπλανική έκδοση της κλασσικής γερμανικής μηχανής με το καλάθι.
Αν και οι δοκιμές του στέφθηκαν με επιτυχία, τελικά δεν έγιναν μαζικές παραγγελίες, αφού το «κέρδισε» ένα άλλο αεροσκάφος με πανοραμική καμπίνα, και όψη… καταμαράν.
4. Avro Canada VZ-9 Avrocar
Έμοιαζε πολύ με αυτό που όλοι έχουμε στο μυαλό μας ως εξωγήινο διαστημόπλοιο. Η αμερικανική αεροπορία, έχοντας εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη φαντασία κατασκεύασε το 1958 έναν ιπτάμενο δίσκο που (θεωρητικά) θα μπορούσε να αναπτύξει απίστευτες για την εποχή, ταχύτητες και να αγγίξει δυσθεώρητα ύψη.
Ωστόσο η πραγματικότητα διέψευσε τις προσδοκίες των κατασκευαστών. Το 1961 το εγχείρημα ξέμεινε από χρηματοδοτήσεις και ακυρώθηκε, ενώ το αεροσκάφος είχε καταφέρει να απογειωθεί μόλις ελάχιστα εκατοστά πάνω από το έδαφος.
3. Aero Spacelines Super Guppy
To Super Guppy κατασκευάστηκε για να μεταφέρει υπερμεγέθες εμπόρευμα της NASA κατά τα τέλη της δεκαετίας του 60.
Τόσο το περίεργο σχήμα του, όσο και το ασυνήθιστο όνομά του ήταν αποτέλεσμα της έμπνευσης ενός προηγούμενου μοντέλου της εταιρείας, του Pregnant (Έγκυος) Guppy.
2. Όχημα Προσσελήνωσης και Εξερεύνησης
Σχεδιάστηκε μαζί με την αποστολή του Apollo και πρόσφερε στην ανθρωπότητα μοναδικές εικόνες από το πως θα είναι μια προσσελήνωση.
  1. ΗZ-1 Aerocycle
Η ιδέα των κατασκευαστών ήταν να δημιουργήσουν ένα «ελικόπτερο» ατομικής χρήσης που θα μπορούσε να πετάξει οποιοσδήποτε με μόλις 20 λεπτά εκπαίδευσης.
Όμως η επικίνδυνοι έλικες που περιστρέφονταν λίγα εκατοστά κάτω από τον οδηγό αλλά και το γεγονός ότι οι έλικες συχνά κατά τις δοκιμές συγκρούονταν μεταξύ τους, σύντομα οδήγησε τον αμερικανικό στρατό στη ματαίωση της προσπάθειας.
Πηγή: INSH, Wikipedia, NASA