Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2018

Διαψεύδει τα σενάρια περί κρίσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Καμμένος – «Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος» (ΒΙΝΤΕΟ)




Όλα όσα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά την αθώωση του από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης
Χαρακτήρισε ψευδές το δημοσίευμα που περιέγραφε τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στον ίδιο, τον Τσίπρα και τον Παππά
«Όμηροι» οι δύο έλληνες στρατιωτικοί
Τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δεχτούν κανένα όνομα για τα Σκόπια που να περιέχει τον όρο Μακεδονία
«Δεν μπορούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική ούτε να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο»...

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, στο οποίο και αθωώθηκε, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι δεν έχει κλείσει η «υπόθεση Πάχτα» και ζήτησε να γίνει έρευνα για τα κονδύλια που φέρεται ότι εισέπραξε από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός».

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στα όσα ακούγονται για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό και το μέλλον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε αυτή τη συνεργασία ως μία «έντιμη σχέση πολιτική η οποία βασίζεται σε αρχές. Η σχέση αυτή σε όλη αυτή τη διαδρομή ήταν έντιμη και δημόσια» και χαρακτήρισε ψευδές το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου που περιέγραφε τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στον ίδιο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρακαι το υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά. «Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος», είπε χαρακτηριστικά.






Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τόνισε ξανά πως το κόμμα του δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα όνομα το οποίο περιέχει τον όρο Μακεδονία εμμένοντας στα περί αλλαγής Συντάγματος των γειτόνων.

«Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική. Από εκεί και πέρα είναι σειρά της ΠΓΔΜ να κάνει συνταγματικές αλλαγές. Προϋπόθεση για λύση είναι η αλλαγή του Συντάγματος».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη επαναλαμβάνοντας τη θέση του περί ομήρων, ζητώντας παράλληλα κοινή εθνική γραμμή. «Έχουμε δύο παλικάρια που είναι κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία, δύο παλικάρια που ανήκουν στον Ελληνικό στρατό αλλά και παράλληλα την ώρα που έκαναν την περιπολία τους διαφύλασσαν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Θα πρέπει να αντιληφθεί η ΕΕ ότι εκτελούσαν τις αποφάσεις των υπουργών Άμυνας και την απόφαση Κορυφήςγια την διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Παράλληλα είναι και νατοϊκοί στρατιωτικοί και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποφεύγει να πάρει θέση. Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου οι Έλληνες όμηροι να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις κατηγορίες που έχει εξαπολύσει η ΝΔ περί διαπλοκής της κυβέρνησης με τον Ιβάν Σαββίδη, σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν αυτή που παρακαλούσε τον επιχειρηματία να πάρει την ΣΕΚΑΠ.«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι δεν μπορούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική ούτε να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του κ. Καμμένου, για την απόφαση του δικαστηρίου
“Βρίσκομαι σήμερα εδώ, κάνοντας πράξη την πάγια θέση μου για τη Δικαιοσύνη που πρέπει να απονέμεται στους πολίτες αλλά και στους πολιτικούς με τον ίδιο τρόπο, παραιτούμενος της ασυλίας που μου παρέχει το Σύνταγμα και αιτούμενος προς τους συναδέλφους μου βουλευτές την άρση της ασυλίας μου, που πιστεύω ότι πλέον θα πρέπει να καταργηθεί για όλους τους πολιτικούς και βουλευτές, αλλά και υπουργούς, με την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.
Είχα λοιπόν τη δυνατότητα να βρεθώ ενώπιον του φυσικού δικαστή που δεν παίρνει εντολές ούτε από τα tweet αποτυχημένων πρωθυπουργών, που δεν κατευθύνεται από πολιτικά κόμματα και την εκτελεστική εξουσία. Του φυσικού δικαστή που προσπαθεί μέσα από το Σύνταγμα να απονείμει δικαιοσύνη. Για την υπόθεση αυτή χύθηκαν εκατοντάδες κιλά μελάνης, πρωτοσέλιδα, ώρες ολόκληρες ραδιοφωνικών σχολιασμών και τηλεοπτικών εκπομπών προκειμένου να δεχθώ ύβρεις επιθέσεις πολιτικές, μπούλινγκ πολιτικό, από εκείνους που πιστεύουν ότι την εξουσία σ’ αυτόν τον τόπο δεν την έχει η δύναμη των πολιτών, αλλά οι μεγάλες εταιρείες, οι πολυεθνικές, που με όργανα πολιτικούς, πληρώνοντάς τους θα εκτελούν τις δικές τους αποφάσεις.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνηγόρους μου που ήταν δίπλα μου, τους πολίτες και τις οργανώσεις της Χαλκιδικής που μάχονται κατά της περιβαλλοντικής διάλυσης της περιοχής τους, έχοντας απέναντί τους μία εταιρεία που αποφάσισε να πληρώνει τον δήμαρχο κ. Πάχτα με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αλλοιώσει τη δική τους άποψη. Να ευχαριστήσω επίσης τους απλούς πολίτες της Θεσσαλονίκης και τους συναδέλφους μου βουλευτές και πολιτευτές που βρεθήκαν σήμερα εδώ.
Και η πρόταση της εισαγγελέως και η απόφαση του προέδρου νομίζω ότι κλείσανε κατ’ αρχήν αυτήν την υπόθεση και ανοίξανε μία άλλη υπόθεση. Την υπόθεση πρώτα απ’ όλα της απαίτησης άμεσου ελέγχου των χρημάτων, «άσπρων» ή πιθανώς και «μαύρων» τα οποία έχουν δοθεί από την «Ελληνικής Χρυσός», επισήμως ή ανεπισήμως, μέσω Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή άλλων διαφημίσεων κλπ. που θα διεξαχθεί έρευνα από τη δικαιοσύνη και θα αποδειχθεί η αλήθεια, και το δεύτερο να δώσουν στη δικαιοσύνη λόγο όσοι χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα για την επιδίωξη και το σκοπό αυτό.
Ως δήμαρχος ο κ. Πάχτας, απ’ αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα, εισέπραξε επισήμως 11 εκατ. 600 χιλιάδες από την «Ελληνικός Χρυσός». Γίνεται έρευνα από τη σημερινή διοίκηση του δήμου και πιστεύω κι από τη δικαιοσύνη αργότερα, να δούμε εάν αυτά τα χρήματα πράγματι που πήγανε και για ποιο λόγο πήγανε”.
Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, thessnews.gr
Πηγή video: thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου