Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018

Συγχαρητήρια Τραμπ στον Πούτιν, ετοιμάζεται συνάντηση κορυφής!



O Τραμπ θα Συναντήσει τον Πούτιν «Στο Όχι Απώτερο Μέλλον»
Με έκτακτο μήνυμα στο διαδίκτυο, το Ρωσικά κανάλι RT μεταδίδει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ τηλεφώνησε στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την εκλογική του νίκη και ότι δήλωσε ότι θα συναντηθεί μαζί του στο όχι μακρινό μέλλον, για να συζητήσουν το θέμα της κούρσας των εξοπλισμών, την οποία ο Τραμπ χαρακτήρισε «εκτός ελέγχου».
Η είδηση μεταδίδεται ταυτόχρονα με πρακτορειακές φωτογραφίες των 23 Ρώσων διπλωματών που αναχωρούν από την ρωσική πρεσβεία του Λονδίνου, κατόπιν της απέλασής τους από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέϊ, λόγω της απόπειρας δολοφονίας πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα και της κόρης του, με επιστημονικά αμφισβητούμενη τοξική ουσία, «ρωσικής προέλευσης» κατά την βρετανική κυβερνητική εκδοχή και ενώ η βρετανική αστυνομία ανακοινώνει ότι οι έρευνες περί την εγκληματική ενέργεια και τους ενόχους θα απαιτήσουν χρόνο τουλάχιστον μηνός.
Παράλληλα το αμερικανικό πρακτορείο Zero Hedge μεταδίδει ότι « Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ διακινδύνευσε την βρετανική οργή συγχαίροντας τον Πρόεδρο Πούτιν για την επανεκλογή του, μόλις μια μέρα μετά την έκφραση της «ανεπιφύλακτης υποστήριξης» της Ε Ε στην Βρετανία, για την απόπειρα κατά του κατασκόπου στο Σώλσμπερυ».
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνκερ έγραψε σήμερα στον Ρώσο Πρόεδρο «Εξοχώτατε, Κύριε Πρόεδρε, Επιθυμώ να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την εκλογή σας».
Για την τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ-Πούτιν το αμερικανικό πρακτορείο σημειώνει, ότι εκτός των συγχαρητηρίων, οι δύο ηγέτες εξέτασαν την δυνατότητα μιας συνάντησης υψηλού επιπέδου και ότι και οι δύο εξέφρασαν ενδιαφέρον για την έναρξη οικονομικής συνεργασίας. Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης για την στρατηγική σταθερότητα, την Βόρειο Κορέα και την ενέργεια.
Το Κρεμλίνο αξιολογεί την συνομιλία ως « εποικοδομητική, επιπέδου εργασίας και εστιασμένη σε επισωρευμένα διμερή προβλήματα»
Μιχαήλ Στυλιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου