Τρίτη, Μαρτίου 20, 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ- Υπό κράτηση τέθηκε στη Γαλλία ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί

Nicolas Sarkozy, former head of the Les Republicains political party, attends a French Ligue 1 Paris St Germain soccer match in Paris, France, on the eve of French center-right primary elections, November 19, 2016.   REUTERS/Gonzalo Fuentes


Ο πρώην πρόεδρος κρατείται στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2007.

Υπό κράτηση τέθηκε στη Γαλλία ο δεξιός πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, όπως μεταδίδουν η εφημερίδα Le Monde και ο ερευνητικός ιστότοπος Mediapart....


Ο κ. Σαρκοζί κρατείται στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2007, όπου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Mediapart, έλαβε βοήθεια από το καθεστώς του τότε δικτάτορα της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.

Η κράτηση του πρώην προέδρου άρχισε το πρωί μπορεί να διαρκέσει ως και 48 ώρες.


Σύμφωνα με ότι μεταδίδουν τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής δημοκρατίας κρατείται από τις αστυνομικές αρχές της Ναντέρ, για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από το καθεστώς Καντάφι το 2007.

Σχετικά με το γεγονός της χρηματοδότησης, οι πρώτες καταγγελίες έγιναν το 2012 και ακολούθησε έρευνα των Γαλλικών αρχών. Στα χέρια των αρχών υπάρχει έγγραφο της λιβυκής κυβέρνησης του 2006 το οποία κάνει λόγο για χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί με 50 εκατ. ευρώ και φέρει την υπογραφή του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου