Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018

Πώς η Ριάνα «γκρέμισε» τη μετοχή της Snapchat


Γιατί κάλεσε τους θαυμαστές της να το εγκαταλείψουν…
Η δημοφιλής ποπ τραγουδίστρια Ριάνα άσκησε κριτική στην Snap Inc. επειδή ανάρτησε μια διαφήμιση για ένα παιχνίδι το οποίο ζητούσε από τους χρήστες να αποφασίσουν εάν ήθελαν να χαστουκίσουν τη Ριάνα ή να ρίξουν μπουνιά στον Κρις Μπράουν

Η Ριάνα είπε ότι η διαφήμιση παρουσίαζε την ιστορία της, ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, σαν μια πλάκα.

Η Snapchat απέσυρε τη διαφήμιση, η οποία τοποθετήθηκε από μια εταιρεία mobile gaming, και ζήτησε δημόσια συγνώμη λέγοντας ότι ήταν λάθος. Η εταιρεία δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο ύστερα από την κριτική της Ριάνα. Και η μετοχή της έχασε περίπου το 5% της αξίας της.

«Snapchat, γνωρίζω ότι γνωρίζεις ήδη ότι δεν είσαι η αγαπημένη μου εφαρμογή εκεί έξω» έγραψε η Ριάνα χθες, Πέμπτη, σε μια ιστορία του Instagram «αλλά προσπαθώ να καταλάβω ποιο ήταν το νόημα όλου αυτού του χάους! Θα ήθελα να το αποκαλέσω άγνοια, αλλά ξέρω ότι δεν είσαι τόσο ηλίθιο. Ξοδέψατε χρήματα για να προβάλλετε κάτι που εσκεμμένα χλευάζει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας!!!».

Η Ριάνα είπε ότι η Snap έσπειρε απογοήτευση σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας – βία της οποίας θύμα υπήρξε κι η ίδια από τον Μπράουν όταν οι δυο τους ήταν ζευγάρι το 2009.

«Αυτό δεν αφορά τα προσωπικά μου αισθήματα (…) αλλά όλες τις γυναίκες, τα παιδιά και τους άνδρες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο παρελθόν και ιδίως όλους όσοι δεν έχουν μιλήσει δημοσίως γι’ αυτό ακόμα. Μας απογοητεύσατε! Ντροπή σας. Διαγράψτε αυτήν την εφαρμογή και τις συγγνώμες της» συμπλήρωσε.

Η τιμή της μετοχής της Snap κατέγραφε πτώση 4,8% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αμέσως μετά τη δημοσίευση του μηνύματος της Ριάνα.

Όλο αυτό είναι απλώς το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς δημόσιων επικρίσεων celebrity προς το Snapchat, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους ανθρώπους να στέλνουν φωτογραφίες και μηνύματα που εξαφανίζονται.

Νωρίτερα φέτος, η τηλεοπτική σταρ των reality Κάιλι Τζένερ άσκησε κριτική στον εκ νέου σχεδιασμό της εφαρμογής και ανέφερε ότι δεν τη χρησιμοποιεί πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου