Πέμπτη, Απριλίου 19, 2018

ΝΔ: Ανεπαρκής η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα




Η Νέα Δημοκρατία παρατηρεί να διαμορφώνεται ένας επικίνδυνος συνδυασμός πολιτικών εξελίξεων, που περιλαμβάνει τα εθνικά θέματα, τις αρνητικές προοπτικές στην οικονομία και το προσφυγικό...

Η εκτίμηση που κυριαρχεί στην Πειραιώς είναι ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να χειριστεί τα κρίσιμα, για τη χώρα, θέματα και ταυτόχρονα ναρκοθετεί την επόμενη ημέρα επιδιώκοντας να δημιουργήσει συνθήκες ακυβερνησίας σε όλα τα επίπεδα με την απλή αναλογική.

Η προκήρυξη των τουρκικών εκλογών για τις 24 Ιουνίου, που ήρθε λίγες ώρες μετά τον χαρακτηρισμό των Ιμίων ως τουρκικό έδαφος από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, σήμανε συναγερμό στο γαλάζιο επιτελείο, καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι θα αυξηθεί η προκλητικότητα από την πλευρά του Ταγίπ Ερντογάν. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η Άγκυρα δοκιμάζει τα διπλωματικά αντανακλαστικά, την επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά και την πολιτική αποφασιστικότητα της Ελλάδας. Και γι αυτό ακριβώς η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι και η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για όσα συμβαίνουν, σημειώνουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, κρίνοντας ταυτόχρονα ότι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ανεπαρκής. «Αντί να κάνει αμέσως αυστηρότατο επίσημο διάβημα στον Τούρκο πρέσβη στην Ελλάδα και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες διμερείς και διεθνείς διπλωματικές κινήσεις, αρκέστηκε και πάλι σε μια φραστική καταγγελία της Τουρκίας», είναι η κριτική που ασκείται προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Πρωτοβουλία ΝΔ για το προσφυγικό

Ταυτόχρονα υπάρχει η ανησυχία πως αυτή η στάση της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας σε συνδυασμό με την απόφαση του ΣτΕ για να μην παραμένουν στα νησιά οι μετανάστες και πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα μας μπορεί να αποδειχθεί μια βραδυφλεγής βόμβα. Οι ροές προσφύγων προς τα νησιά εμφανίζονται ήδη αυξημένες κι αν η Τουρκία ανοίξει περισσότερο την κάνουλα το πρόβλημα θα γιγαντωθεί. Η κυβέρνηση οφείλει, άμεσα , όπως επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ να κινητοποιηθεί ώστε να αντιμετωπίσει το θέμα και να διασφαλίσει ότι θα μπορεί να συγκρατήσει τις ροές στα νησιά και πως δεν θα πνιγεί η ηπειρωτική Ελλάδα, όπως το 2015.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ούτε κινητοποίησης, ούτε πως τα αρμόδια στελέχη αντιλαμβάνονται το εύρος του προβλήματος και κυρίως τις διαστάσεις που μπορεί να προσλάβει, σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, στη ΝΔ μελετούν την απόφαση του ΣτΕ και δεν αποκλείεται να υπάρξει δημόσια παρέμβαση για την αντιμετώπισή του θέματος, ενώ θα καταδεικνύεται συνολικά το ανεπαρκές πλαίσιο και η πολιτική αδράνεια της κυβέρνησης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου