Πέμπτη, Απριλίου 19, 2018

Συμφωνία με το ΔΝΤ για το χρέος...



«βλέπουν» οι Βρυξέλλες...

Αισιοδοξία εκφράζεται από τις Βρυξέλλες ότι τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, στον απόηχο και της δημοσιοποίησης των στοιχείων για τη...
δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας.

Θετικά εκλαμβάνονται οι προβλέψεις του ΔΝΤ για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της ελληνικής οικονομίας, που δημοσιεύθηκαν χθες και που παρουσιάζουν μεγαλύτερη σύγκλιση με τις ευρωπαϊκές, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ. Επιπλέον, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται πεπεισμένοι πλέον για τη «βούληση» του ΔΝΤ να ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του με την Ελλάδα, πριν ολοκληρωθεί το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος. Τονίζουν ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση, αυτό θα φανεί στην πράξη τα επόμενα εικοσιτετράωρα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ όλων των «παικτών» στην Ουάσινγκτον.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το λεγόμενο «Washington Group» - δηλαδή η συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) με τους αρμόδιους ιθύνοντες των ευρωπαϊκών θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και την επικεφαλής του ΔΝΤ - η οποία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης θα φανούν και οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης της Γερμανίας, καθώς θα είναι η πρώτη ουσιαστική συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα με τη συμμετοχή του νέου σοσιαλδημοκράτη Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Εκτός από το «Washington Group», το επόμενο τριήμερο στην Ουάσινγκτον αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνεχείς διμερείς και πολυμερείς παρασκηνιακές συναντήσεις για το ελληνικό ζήτημα μεταξύ των εκπροσώπων όλων των πλευρών. Απώτερος στόχος, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, είναι στο Eurogroup της Σόφιας την επόμενη Παρασκευή, να επιτευχθεί προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που θα οδηγήσει στην ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ με την Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου