Πέμπτη, Απριλίου 19, 2018

Σύγκρουση Φίλη – Κυρανάκη για την έξοδο από τα μνημόνια





Τι σχολίασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πώς του απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη διαφοροποίηση του Νίκου Φίλη με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο, προσπάθησε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υπολογίζοντας, ωστόσο, χωρίς τον… ξενοδόχο.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Φίλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε μεταξύ άλλων σχετικά με τη λεγόμενη «καθαρή έξοδο» από μνημόνια: «Υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, δεν θέλω να μιλάω με σχήματα λόγου, είμαστε σε μεταίχμιο τελειώνει η δανειακή σύμβαση δεν θέλω να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, θέλω να θέσουμε στη δημόσια ζήτηση ζητήματα ξεχασμένα».

Λίγες ώρες μετά, ο κ. Κυρανάκης έσπευσε να κάνει λόγο για «ομολογία μιας ακόμη κοροϊδίας», προσπαθώντας να δικαιώσει τη «γαλάζια» ρητορική, χωρίς ωστόσο να υπολογίζει ότι ο κ. Φίλης θα «σήκωνε το γάντι».

«Επιτέλους, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν, πλέον, την αλήθεια. Ότι τα πανηγύρια του κ. Τσίπρα για καθαρή έξοδο αποτελούν μια ακόμη κοροϊδία, καθώς τον Αύγουστο τελειώνει η χρηματοδότηση, αλλά όχι τα μέτρα», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αλήθεια, όμως: Τώρα ανακάλυψαν τι περιλαμβάνει το τέταρτο Μνημόνιο όσοι σήκωσαν το χέρι και το ψήφισαν;».

Στη συνέχεια, ο κ. Φίλης πέρασε στην αντεπίθεση, αναφέροντας πως ο διάλογος «για την έξοδο της χώρας από τα μνημονιακά προγράμματα με την κοινωνία όρθια» θα γίνει, «το θέλει δεν το θέλει η ΝΔ».

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι λογικό, η ΝΔ, η παράταξη που δεν μπορεί να διανοηθεί άλλο μέλλον για τη χώρα πέρα από αυτό των μνημονίων, της λιτότητας και των κοινωνικών ανισοτήτων, να μη μπορεί να παρακολουθήσει και να συμβάλει στον αναγκαίο διάλογο για την έξοδο της χώρας από τα μνημονιακά προγράμματα με την κοινωνία όρθια και με σύγκλιση της ελληνικής με την ευρωπαϊκή οικονομία. Αυτός ο διάλογος, όμως, το θέλει δεν το θέλει η ΝΔ, είναι οξυγόνο για την κοινωνία και στοιχείο της δημοκρατικής ταυτότητας της Αριστεράς. Και θα γίνει».




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/sygkroysi-fili-kyranaki-gia-tin-exodo-apo-ta-mnimonia/#ixzz5D69uDPNo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου