Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2018

(τικ, τακ, τικ, τακ…) Να ερευνηθούν ποινικές ευθύνες του Άδωνι Γεωργιάδη για τους 22 του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά η Τουλουπάκη netakias.com






theFAQ.gr

(τικ, τακ, τικ, τακ…) Να ερευνηθούν ποινικές ευθύνες του Άδωνι Γεωργιάδη για τους 22 του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά η Τουλουπάκη



Ανοίγει το δρόμο για πιθανή ποινική δίωξη του Άδωνι Γεωργιάδη η Εισαγγελέας Διαφθοράς ζητώντας, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της εξεταστικής για την Υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης, στην δικογραφία για τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ την διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τον πρώην Υπουργό Υγείας.

«Η αποστολή εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη στη Βουλή της δικογραφίας έχει την έννοια της διερεύνησης συγκεκριμένων ποινικών ευθυνών πολιτικού προσώπου το οποίο κατονομάζεται στην παραγγελία και είναι ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης» τόνισε ο Αντ. Μπαλωμενάκης και συνέχισε: «διότι πρέπει να ερευνηθεί κατά την εκτίμηση της εισαγγελέως εάν και εφόσον υπάρχει ευθύνη για το γεγονός ότι από τα 22-23 άτομα που αναφέρονται, τα 17 άτομα αποδεδειγμένα απασχολήθηκαν στο προσωπικό πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη με αντίστοιχη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου που εκτιμά το πόρισμα σε 256.000 ευρώ συνολικά για ένα χρόνο, και βεβαίως επειδή ξεπερνά τις 150.000 ευρώ έχει κακουργηματικό χαρακτήρα».

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο Άγγελος Προβολισιάνος στο koutipandoras.gr, ο κ. Μπαλωμενάκης άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι είναι μία πολιτική απόφαση που δεν αφορά την Επιτροπή. «Προσωπική γνώμη, διαβάζοντας προσεκτικά την πορισματική έκθεση, πλήρως αποδεικνύεται και το γεγονός της παράνομης απασχόλησης των 22 ατόμων που από την πλευρά του εισαγγελέως τεκμηριώνεται απολύτως το πού εδράζεται το παράνομο» διαπίστωσε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για έλλειψη πραγματικών προϋποθέσεων προσλήψεως στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έλλειψη πραγματικής απασχόλησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ και χρησιμοποίηση ιδιαίτερων τεχνασμάτων για να αποσιωπηθεί το γεγονός από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, ενδεχομένως από την ίδια την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, αλλά και από τις διωκτικές Αρχές. Κατά την αντίληψη τη δική μου υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για το πολιτικό πρόσωπο που κατονομάζεται και αξιοποίησε αυτή την παρανομία» εκτίμησε χωρίς όμως να μπαίνει σε λεπτομέρειες. Παρέθεσε, επίσης, πως η σύζυγος του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Δημήτρη Κρεμαστινού, απέστειλε επιστολή και ζητά τη σε βάθος διερεύνηση της μη εμπλοκής της, καθώς «δεν έχει ευθύνη, δεν της είχαν δώσει αναφορά και είναι θύμα παραπλάνησης», όπως ανέγνωσε από την επιστολή ο κ. Μπαλωμενάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου