Πέμπτη, Ιουλίου 19, 2018

Ποιο Air Force One; Ο Πούτιν έχει ιπτάμενο παλάτι, με χρυσές ντουζιέρες [εικόνες]



To προεδρικό αεροσκάφος IL-96-300PU του Βλαντίμιρ Πούτιν (Φωτογραφία: Wikipedia)
ΑΞΙΑΣ 440 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ
Εξωτερικά δείχνει σαν ένα συνηθισμένο αεροπλάνο.

Αλλά φωτογραφίες που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο από το προεδρικό αεροσκάφος του Βλαντίμιρ Πούτιν -αυτό με το οποίο έφθασε χθες στο Ελσίνκι για τη σύνοδο με τον Ντόναλντ Τραμπ – κόβουν την ανάσα με την πολυτέλεια και στην παραμικρή λεπτομέρεια....



O Βλαντίμιρ Πούτιν απολαμβάνει τη θέα από το προεδρικό αεροσκάφος του (Φωτογραφία: ΑΡ)



Το αεροσκάφος που χρησιμοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος για τις μετακινήσεις του ξεχωρίζει αμέσως από το κανονικό μοντέλο λόγω της επιμηκυμένης ατράκτου του.



Με κόστος γύρω στα 440 εκατομμύρια ευρώ το IL-96-300PU είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα επικοινωνιών, που του επιτρέπει να λειτουργεί ως κέντρο διαχείρισης κρίσεων και συντονισμού των ρωσικών στρατευμάτων σε περίπτωση αιφνίδιας επίθεσης.

Αν και εξωτερικά δεν διαφέρει και πολύ από το βασικό μοντέλο, εσωτερικά η καμπίνα του είναι πλούσια διακοσμημένη με ταπισερί και χρυσές «πινελιές».







Η επίπλωση και η εσωτερική διακόσμηση σε νεοκλασικό στυλ στο ευρύχωρο γραφείο και την κρεβατοκάμαρα «χτυπούν αμέσως στο μάτι», ενώ το αεροπλάνο διαθέτει και γυμναστήριο για να μη χάνει τη φόρμα του ο Ρώσος πρόεδρος, γνωστός λάτρης των σπορ.









Το αεροσκάφος που κατασκεύασε η Voronezh Aircraft Production Association μπορεί να πετάξει με ταχύτητα έως και 900 χλμ/ώρα. Για λόγους ασφαλείας ο Πούτιν διαθέτει ένα σμήνος τεσσάρων IL-96-300PU. Όταν πρόκειται να ταξιδέψει στο εξωτερικό, ετοιμάζονται και τα τέσσερα για απογείωση, αλλά εκείνο που θα χρησιμοποιήσει ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου επιλέγεται την τελευταία στιγμή, ενώ τουλάχιστον ένα ακόμη τον ακολουθεί σε περίπτωση που χρειαστεί.




Η κρεβατοκάμαρα του προεδρικού αεροσκάφους του Πούτιν (Φωτογραφία: by24.org)

Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν στο Ίντερνετ έχουν προκαλέσει την οργή Ρώσων πολιτών με την πολυτέλεια που αποκαλύπτουν. Είχαν πρωτοφθάσει στα χέρια ενός μπλόγκερ, που αυτοαποκαλείται Κουνγκούροφ, μέσω πηγών του στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προ τριετίας. Ο ίδιος σχολίασε: «Ο αυτοανακηρυχθείς τσάρος μας αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του για την 15η επέτειο της στέψης του, μαστιγώνοντας τους σκλάβους του να πληρώσουν για δύο πολυτελή αεροσκάφη Il-96 για λογιαριασμό του».

Το χρέος της Ρωσίας διογκώνεται αφότου της επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη Δύση για την προσάρτηση της Κριμαίας και την υποστήριξή της προς τους ρωσόφωνους αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.



Πηγή: Ποιο Air Force One; Ο Πούτιν έχει ιπτάμενο παλάτι, με χρυσές ντουζιέρες [εικόνες] | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου