Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018

Σύλληψη Τούρκου επιχειρηματία στο Λονδίνο...

 

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Ταγίπ Ερντογάν ύστερα από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Άγκυρα.

Όπως αναφέρουν οι «Times», πρόκειται για τον...
Αμντί Ακίν, επιχειρηματία που κατηγορείται ότι συνδέεται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Πρόκειται για τον πρώτο Τούρκο πολίτη που συλλαμβάνεται σε βρετανικό έδαφος με τέτοια κατηγορία, γράφουν οι «Times» και σχολιάζουν: «Η κίνηση του υπουργείου Εσωτερικών για την έναρξη των διαδικασιών έκδοσης του Ιπέκ έρχεται λιγότερο από δύο μήνες αφότου ο Ερντογάν συνάντησε την Τερέζα Μέι στο Λονδίνο».

Αν επιστρέψει στην Τουρκία και καταδικαστεί, ο Ιπέκ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 132 ετών(!)

Ποιος είναι

Ο Ιπέκ είναι επικεφαλής του ομίλου Koza Ipek Holding που δραστηριοποιείται στην Τουρκία αλλά και διεθνώς σε διαφορετικούς τομείς, όπως μεταλλεία, ΜΜΕ και εκτυπωτικός κλάδος, γεωργία, υγεία και ασφάλιση.

Παράλληλα, διευθύνει την αγγλική εταιρεία Koza Limited, θυγατρικής της Koza Altin Isletmeleri A.S., η οποία πραγματοποιεί εξορύξεις σε Σκωτία και Ιρλανδία.

Τέλος, είναι ιδρυτής του Ιδρύματος Koza Ipek για την Εκπαίδευση, την Υγεία και τη Φιλανθρωπία, το οποίο βοήθησε στην ανέγερση του Πανεπιστημίου Ipek, του πρώτου στην Τουρκία για τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου