Κυριακή, Ιουλίου 22, 2018

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Στάχτη και… Burberry

 





Πάνω από χίλια άτομα πέρασαν από την τριήρη «Ολυμπιάς», αλλά ένα από αυτά την έζησε από κοντά. Από πολύ κοντά. Μέσα από τη θάλασσα για την ακρίβεια. Και δεν είχα σκοπό να αναφερθώ στο συμβάν, αλλά από τη στιγμή που η ίδια το ανακίνησε, δεν κρατήθηκα. Αναφέρομαι στην Ευγενία Μανωλίδου, η οποία, σύμφωνα με τον σύζυγό της τουλάχιστον, «έπαθε ένα ατύχημα», όπως ακριβώς δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στα περί «βουτιάς» της στη θάλασσα από την τριήρη.Τρεις ημέρες μετά ήρθε η διάψευση από την ίδια την Ευγενία. Διάψευση μιας ιστορίας την οποία όμως είχε επιβεβαιώσει μια ημέρα πριν ο ίδιος ο Άδωνις στο Twitter. «Κινδύνευσε μάλιστα», έγραψε. Μια ανάρτηση από τον Πολάκη ήταν αρκετή για να ξεκινήσει το οικογενειακό αλαλούμ. Και φυσικά, το αν έπεσε ή όχι η Ευγενία, ποσώς με απασχολεί. Αλλά πολύ θα ήθελα να δω πώς θα την κάνει αυτήν τη φορά την κωλοτούμπα ο μαέστρος του είδους, Άδωνις. Μεγάλη η πρόκληση…

Υ.Γ.1: Είχε δεν είχε αποκαλύφθηκε από μόνος του ο Ψαριανός. Τόσο καιρό μας το έφερνε απ’ έξω απ’εξω, αλλά έσκασε ο άνθρωπος και το ξέρασε: «Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Πριν καν προκηρυχθούν εκλογές, πριν καν κριθεί το αποτέλεσμα. Βέβαια, δεν μας εξήγησε το πώς ένα κόμμα που δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή, θα στηρίξει μια οποιαδήποτε κυβέρνηση. Σάμπως εγώ θα το εξηγούσα ανοιχτά, αν εννοούσα ότιψάχνω εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ; Εμ, δεν θα το εξηγούσα. Αυτοί που χρειάστηκε να το καταλάβουν όμως, το κατάλαβαν…

Υ.Γ.2: Δυναμικό μπάσιμο μαθαίνω κάνει ο Ιβάν Σαββίδης, διά του Epsilon, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των «άστεγων» ποδοσφαιρικών ομάδων, πηγαίνοντας στην ουσία κόντρα στο κυβερνητικό πλάνο για τη Super League. Ένα «πουλάκι» μου σφύριξε ότι αυτή είναι η απάντηση του επιχειρηματία στις διαρροές ότι αυτός βρίσκεται πίσω από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Προβλέπω να υπάρχει και συνέχεια στο «σίριαλ».

Υ.Γ.3: Και πάνω που σκεφτόμουν ότι έχει καμία – δύο εβδομάδες να με «διασκεδάσει» μια ακόμη γκάφα της ΝΔ, τσουπ, «σκάει» η αυτό-αγόρευση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίτιμο δημότη του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και σκέφτομαι από μέσα μου κάπως ανάγωγα: Να που δεν με απογοητεύει ποτέ η «γαλάζια» και πάνω από όλα «άριστη» παράταξη.

Μετά το χαμένο διαβατήριο, τους εξωγήινους που «αράζουν» στον Υμηττό, το «μπερδεματάκι» με τον Ρουσώ και τον Μοντεσκιέ, την ατάκα του Αϊνστάιν που ο έρμος ο επιστήμονας δεν ξεστόμισε ποτέ και κάμποσα άλλα, ήρθε και αποτελειωτικό χτύπημα από τον wanna be πρωθυπουργό της χώρας.
Άκου Κυριάκο μου και εγώ θέλω να αυτό-αναγορευτώ σε ανάγωγο πρίγκιπα των νησιών Φίτζι, αλλά δεν το βγάζω και στη φόρα σε επίσημο δελτίο.

Υ.Γ.4: Στο λαγούμι της είναι από την Κυριακή το βράδυ η Μαρίν Λεπέν και τα απανταχού «αδέρφια» της σε όλη την Ευρώπη. Είμαι σίγουρος ότι δεν χάρηκε με την κατάκτηση του Μουντιάλ από τη Γαλλία. Κλαίει ακόμα γοερά αν και έχουν περάσει μέρες. Της έχει κάτσει στο στομάχι αυτός ο τίτλος. Της έχει χαλάσει όλο το αφήγημα.

Άκου εκεί η εθνική Γαλλίας να έχει μετανάστες στη σύνθεσή της. Και όχι έναν ή δύο, αλλά το 78,3% των παικτών της δεν είναι από τη Γαλλία. Ω τι οδύνη, ω τι σπαραγμός κυρά Μαρίν μου. Σου χαλάει τη μανέστρα ο Εμπαπέ και η παρέα του.

Και πάρε και κάτι άλλο για να σου έρθει και το επόμενο κόμπιασμα… Συνολικά, οι 83από τους 230 ποδοσφαιριστές των 10 ευρωπαϊκών ομάδων που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ ήταν μετανάστες. Το Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν τελικά μια μικρογραφία της πραγματικότητας που ζει η Ευρώπη. Το Μουντιάλ έδειξε το δρόμο. Όλοι μαζί αγαπημένοι και πλήρης ενσωμάτωση των μεταναστών. Έτσι θα είναι όλα καλύτερα…

Υ.Γ.5: Μπορεί όλες τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου η Ελλάδα να παίρνει το πρωτάθλημα στη μαλακία, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά κατά το Μουντιάλ της Ρωσίας, συντρόφισσες και σύντροφοι, υπήρξαν μεγαλύτεροι αυνάνες από εμάς σε εθνικό επίπεδο. Ω, ναι.

Ναι, ξέρουμε δεν μπαίνεις στο Pornhub με τέτοιους σκοπούς, αλλά για να δεις… ταινία. Εντάξει, ναι. Το κάνεις και εσύ, το κάνω και εγώ, το κάνουμε όλοι. Γενικά στην τσόντα παίζουμε μεγάλη μπάλα ως λαός. Ο γνωστός, λοιπόν, ιντερνετικός ναός της προσωπικής απόλαυσης ανακοίνωσε ότι οι επισκέψεις από Ελλάδα μειώθηκαν κατά 30% την περίοδο του Μουντιάλ. Με λίγα λόγια οι Έλληνες και οι Ελληνίδες τη «βρήκαν» με Ζιρού, Μόντριτς και τον τίμιο προπονητή της Σενεγάλης,Αλιού Σισέ, που ξετρέλανε (;) τον γυναικείο πληθυσμό.
Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Pornhub, αθεράπευτα μ@λάκες έμειναν σε Ινδία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία και Φιλιππίνες οι οποίοι δεν έριξαν στροφές ούτε δευτερόλεπτο. Τίμιοι εργάτες.

Υ.Γ.6: Στάχτη και… Burberry έκανε η γνωστή βρετανική εταιρία ρούχων προϊόντα αξίας 28 εκ. λιρών, προκειμένου λέει να… αποτραπεί η κλοπή ή και φθηνότερη πώλησή τους. Άλλωστε, για μία φήμη ζούμε βρε αδερφέ. Δεν μπορείς εσύ, κύριε, να πάρεις τα ωραία και εξοργιστικά ακριβά προϊόντα μας και να πουλήσεις με έκπτωση. Που ακούστηκε; Ήδη νιώθω την πίεση μου να ανεβαίνει.

Άρα τι κάνουμε; Επειδή μας περισσεύουν και μας αρέσει να προκαλούμε, από το να τα δώσουμε σε κανέναν παρακατιανό που μπορεί να τα χρειάζεται, θα ρίξουμε 28 εκ. λίρες στο πύρος, που έλεγε και ένας φίλος μου από την Κρήτη.

Γιατί πάνω απ’ όλα το brand φίλε μου… Ποιος χέστηκε τώρα για τα υπόλοιπα ευαίσθητα και δακρύβρεχτα κοινωνικά μηνύματα; Όποιος έχει, έχει και όποιος δεν έχει, να πάει να κάνει κανά μπάνιο.

Υ.Γ.7: Ορμάτε παλικάρια… Έχουμε να δούμε πολλά μέχρι τις επόμενες εκλογές.Ορμάτε… στις παραλίες και μαυρίστε. Τα κόμματα έχουν ακόμα δρόμο για να σας πείσουν και αφήστε αυτούς που λένε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.Έχουμε και τον Αύγουστο μπροστά μας, και αυτός ο μήνας ενδείκνυται για ξεκούραση. Για μας, γιατί όπως μαθαίνω ο Τσίπρας ζήτησε απ’ όλους τους υπουργούς να είναι σε εγρήγορση. Το ίδιο θα κάνει λογικά και ο Μητσοτάκης…

Υ.Γ.8: Η Βάσω Λασκαράκη ερωτεύτηκε για όποιον τυχερό κατάφερε να μην το μάθει. Εγώ φαίνεται πως δεν ανήκω στους τυχερούς, καθώς καθημερινά βλέπω ρεπορτάζ και διαβάζω στο διαδίκτυο θέματα για τον έρωτα της ηθοποιού. Άλλη δεν ερωτεύτηκε μόνο η Μαριώ τον Γιάννη. Έλεος. «Εδώ πήγε διακοπές η Λασκαράκη με τον Σουλτάτο», «εδώ πόζαρε με το αμόρε της». Μεταξύ μας, άλλο που δεν θέλει κι εκείνη. Συνέχεια βάζει φωτογραφίες και τροφοδοτεί για σχόλια τα Μέσα. Και εμείς ερωτευτήκαμε αλλά δεν κάναμε έτσι.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/o-anagogos/o-anagogos-tis-kyriakis-stachti-kai-burberry/#ixzz5LyCM8YyY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου