Κυριακή, Ιουλίου 22, 2018

Στο προσκήνιο πάλι ο φάκελος του Παπαντωνίου kalinda



Δεκατέσσερις μήνες μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατά του Γιάννου Παπαντωνίου μέσα από μια χρονοβόρα διαδικασία, που γεννά πολλά ερωτήματα, ο πρώην υπουργός Αμυνας καλείται να απολογηθεί στις 25 Ιουλίου.

Του Ισίδωρου Μπέη

Με εμφανές το κενό της ανάκρισης -να μην έχει εξεταστεί εδώ και δώδεκα χρόνια ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του, ο Γάλλος Μισέλ Ζοσεράν, πρώην στέλεχος της εταιρείας Thales, που από το 2005 είχε καταγγείλει ότι πλήρωνε μίζες 12% στον πρώην υπουργό-, η διαδικασία της ανάκρισης οδηγείται στο τέλος της, με βασικά ευρήματα τα 3 εκατ. ευρώ που διακινήθηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ, τα οποία και δεν μπορεί να δικαιολογήσει ο πρώην υπουργός.

Οταν το 2005 δύο ελληνικές εφημερίδες κατέγραφαν τα όσα είχε καταθέσει ο Ζοσεράν, ότι χρημάτισε τoν Ελληνα υπουργό Αμυνας της περιόδου 2002-2003 με την εμπλοκή κι άλλων ανώτατων στελεχών της γαλλικής Thales στην Αθήνα, τα οποία κατονόμαζε, περιέργως κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε τότε με ένα απλό αίτημα δικαστικής συνδρομής, ούτως ώστε να ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου